Atama listesindeki ilginç isim

İzmir sağlık camiasındaki yönetici atama (sözleşme) listesi geçen hafta Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık araştırma ve soruşturma yaptıktan sonra 350 kişi sözleşme imzalayacak.


Atama listesindeki ilginç isim

İzmir Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki müdürlerin, başhekimlerin, başkanların sözleşmeleri 14 Temmuz itibariyle doluyor. Bir kısmı yerinde kalacak bir kısmı ise değişecek.
İzmir sağlık camiasında yapılacak atamalar toplam 350 yöneticiyi ilgilendiriyor.
Hangi ilçeye hangi müdür, hangi hastaneye hangi başhekim, müdür atanacaksa bu listede yazıyor.
Taslak liste Sağlık Bakanlığı’na geçtiğimiz hafta gönderildi. Ama dediğimiz gibi liste daha kesinleşmedi.
 
Koltuğunu korumak isteyenler ve yeni koltuk kapmak isteyenler; liste hazırlanmadan önce verdikleri mücadeleyi (!) sürdürüyor. Çünkü hala bir umut taşıyorlar.
 
Listeler hazırlanmadan önce siyasilerin peşinde koşanlar olduğunu, bu nedenle hastanede yönetimsel işlerin biraz yavaşladığını yazdık.
Yönetici olmak isteyen onlarca kişiyle ilgili yoğun bir siyasi temas yaşandı. Ankara ziyaretleri yoğunlaştı. Haliyle de liyakat geri plana atıldı, bazı isimler gerçekten o koltuğu haketmeden listede yer aldı.
Koltuk için yaşanan ayak oyunları, milletvekillerine pes dedirtti. Bir koltuk için arkadaşının altını oyan mı ararsın, iftira atan mı ararsın, kinle hareket eden mi ararsın.. Bu yüzden İzmir İl Sağlık Müdürlüğü liste hazırlarken müthiş zorlandı.
Bakanlık listelerle ilgili inceleme, soruşturma yaptıktan sonra atamalar son halini alacak. Bu nedenle onların işi de zor.
En zor durumda kalanlardan biri de siyasiler olacak.
AK Parti kademelerinde yer alan il-ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, milletvekilleri kefil(!) oldukları sağlıkçıların başarısız çıkmasıyla prestij kaybedebilir.
Hatta yolsuzlukla, devlet malını yemekle, heba etmekle suçlananlar çıkarsa o daha da kötü.
 
ESKİ İL MÜDÜRÜ DE LİSTEDE
 
Listelerde ilginç isimlere de rastlamak mümkün.
Bunlardan biri de geçtiğimiz yıl mayıs ayında görevden alınan Bediha Salnur.
İzmir’de uzun yıllar sağlık alanında yöneticilik yapan Dr. Bediha Salnur, son olarak 2.5 yıldan bu yana sürdürdüğü görevinden alınmıştı. Hakkında soruşturma da başlatılan Dr. Salnur, araya giren siyasilerin çabalarına karşın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın karşı çıkması üzerine geri dönememişti.
İşte eski İl Müdürü Bediha Salnur’un adı Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü olması için listeye konuldu. Bu durum sağlık camiasında büyük yankı uyandırdı. Çoğu kişi, “Bediha hanım ilçe müdürlüğünü istemez” derken, bazıları da “Bizzat müdür olmak için siyasileri devreye soktu” iddiasında bulundu.
Ancak hakkında soruşturma bulunan bir ismin müdür yapılmasının etik olup olmadığı da tartışma konusu oldu. Bu durumun ahlaki olmadığını dile getiren bir sağlık çalışanı da Sağlık Bakanı Koca’ya dilekçe gönderdi. mansetturkiye’nin ele geçirdiği bu mektupta şunlar yer alıyor:
“Ben İzmir’den size İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ’un yolsuzluklarını yazmıştım, o yazı ektedir. Siz de müfettişleri görevlendirip soruşturma yaptırdınız ve söylediklerimin doğru olduğu ortaya çıktı. Milyonlarca lira yolsuzluk vardı ve siz dürüst bir insan olarak İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur’u görevden aldınız.
Şu anda Bediha Salnur’un karanlık ilişkiler içerisinde olduğu bazı siyasiler şimdi yolsuzluklara batmış birini Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü yapmaya çalışıyor. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil’i Menemen’e gönderip Bediha Salnur’u Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü olarak size onaylatmaya çalışıyorlar.
Milyonlarca lira yolsuzlukla suçlanan , görevden alındıktan sonra da bir gün dahi işine gelmeyip maaşını almaya devam eden bu ismin Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğünü onaylamayacağınıza inanıyorum.”