İzmirli doktorun travmatik intiharı

İzmir’de Özel Smyrna Art Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi’nde çalışan hekim Şaban Adakan yaşamına son verdi.


İzmirli doktorun travmatik intiharı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Yard, Doç. Dr. Şaban Adakan canına kıydı.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1993 Tüp Bebek Bölümü mezunu olan ve Özel Smyrna Art Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi’nde çalışan hekim Şaban Adakan’ın ölüm nedeni, ‘travmatik suicid’ (Travmatik intihar) olarak belirlendi.
Adakan' ın ölümü, başta ailesini,sevenlerini ve tüm meslektaşlarını derinden üzdü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Ege Üniversitesi Onkoloji Ana Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Bülent Karabulut, meslektaşının ölümü üzerine bu yazıyı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı; 
"1993 yılı Ege ÜTF’ nin gurur yillarından biri oldu. Pırıl pırıl 350 hekim mezun oldu ve büyük kısmı hekimlik hayatında önemli başarılara imza attı. Ege Tıp 1993 mezunu olmaktan hep gurur duydum. Bu mükemmel dönemin belkide beyefendiliği ve çalışkanlığı ile örnek olarak gösterilen, daha sonra da başarılı bir Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak meslek hayatına devam eden, kardeşim, dostum Şaban Adakan’ ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşamaktayım. Özel bir insandı. Erken oldu be kardeşim. Çok büyük bir değerimizi daha kaybettik. Başta acılı ailesine, tüm sevenlerine ve hekim camiasına baş sağlığı dilerim. Işıklar içinde uyu kardeşim."