65 yaş üstüne 'antika' benzetmesi

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş; "Çok kıymetli bir antika aracınız var. Bu aracın güneşten etkileneceğini biliyorsunuz. Güneşin altında bırakır mısınız?" dedi.


65 yaş üstüne 'antika' benzetmesi

1 Haziran Pazartesi, yani bugünden itibaren  Restoranlar, kafeler, park ve bahçeler, spor merkezleri, kreşler açıldı. Normalleşme adım adım başlıyor. Ama yasaklar 65 yaş üstü için devam ediyor. 2.5 aya yakındır 65 yaş ve üzeri vatandaşlar kısıtlamnın ne zaman biteceğini merak ediyordu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan "65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00- 20.00 saatleri arasında istisna kapsamı olması devam edecek" ifadelerini kullandı.
Geçen gece Habertürk'e konuk olan koronavirüsle ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, 65 yaş ve üzeri için verdiği örneğe özür dileyerek başladı fakat yaşalmışları "antika araba"ya benzetti. Prof. Ateş; "Çok kıymetli bir antika aracınız var. Bu aracın güneşten etkileneceğini biliyorsunuz. Eşi yok, benzeri yok. Sizin için değeri çok fazla böyle bir aracınızı sokakta güneşin altında bırakır mısınız? Garaja koyarsınız, üstünü örtersiniz. Biz de yaşlılarımızı koruyoruz" dedi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bu örneği vererek 65 yaş için kısıtlamalrın devam etmesi gerektiğini vurguladı.