Ceren'i eski sevgilisine benzediği için mi öldürdü?

Manisa Salihli'de, 17 yaşındaki Ceren Kultaş’ı pompalı tüfekle öldüren motosikletli ve maskeli saldırganın hırsızlık suçundan sabıkalı Şükrü Ş. (30) olduğu belirlendi


Ceren'i eski sevgilisine benzediği için mi öldürdü?

Polis, kaçış güzergahındaki onlarca güvenlik kamerasını inceleyerek kimliğini tespit ettiği katil zanlısını arıyor. Diğer yandan Kultaş’ı öldüren şüphelinin kız arkadaşından yeni ayrıldığı ve ayrıldığı kız arkadaşının ise Ceren Kultaş’a çok benzediği, cinayetin bu yüzden işlenmiş olabileceği belirtildi.

DHA’nın haberine göre, Salihli ilçesinde önceki akşam 23.15 sıralarında meydana gelen olayda, Murat Y., beraberine arkadaşları Çağrı T. ile Ceren Kultaş’ı alıp, olayın yaşandığı akaryakıt istasyonuna geldi. 3 arkadaş, araçtan inip, otomobili yıkatmak için görevlilere verdi. Bu sırada istasyona gelen motosikletli ve maskeli bir kişi, pompalı tüfek ile Ceren Kultaş’a 2 el ateş etti. Ardından da kaçtı. Saldırının ardından Murat Y. ve Çağrı T. de otomobile binerek, akaryakıt istasyonundan uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan kontrolde, genç kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önce Murat Y.’yi ardından da Çağrı T.’yi yakalayarak, gözaltına aldı. Otomobilde geniş çaplı inceleme yapan polis, 2 arkadaşın el swaplarını aldı.

ONLARCA KAMERANIN GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ
Manisa Cinayet Büro Amirliği ve Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayın meydana geldiği akaryakıt istasyonu saldırganın kaçış güzergahındaki onlarca güvenlik kamerasını incelemeye aldı.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Salihli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kamera görüntülerinden Ceren Kultaş’ı öldüren katil zanlısının hırsızlık suçundan sabıkalı Şükrü Ş., olduğunu belirledi. Polis ekipleri, saldırganın bulunabileceği çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Ancak Şükrü Ş., bulunamadı. Polis ekipleri, Şükrü Ş.’yi yakalamak için çalışmaları sürüyor.

CİNAYETTE İKİNCİ İHTİMAL
Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekibin üzerinde durduğu diğer bir ihtimal ise Ceren’in yanlışlıkla öldürülmüş olabileceği. Şüpheli, Şükrü Ş.’nin bir süre önce kız arkadaşından ayrıldığı, ayrıldığı kız arkadaşının ise Ceren Kultaş’a çok benzediği öğrenildi. Polis tarafından her yerde aranan Şükrü Ş.’nin, kıskançlık nedeniyle Ceren’i kız arkadaşı sanıp öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

TELEFON KAYITLARI BEKLENİYOR
Genç yaşta hayatını kaybeden Ceren Kultaş’ın şüpheli Şükrü Ş. ile herhangi bir bağlantısı da tespit edilemediği, Ceren’in telefonuna ilişkin kayıtların gelmesinin beklendiği öğrenildi.