İşte tarihi uçuşun kaptanı İzmir Çamdibili Selin

THY'nin bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı özel gerçekleştireceği tarihi uçuşunun pilotluğunu Bornova Çamdibi'nden Selin Sevimli yapacak. 


İşte tarihi uçuşun kaptanı İzmir Çamdibili Selin

Bahri KARATAŞ (KHA) 

Türk Hava Yolları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele'yi başlattığı tarihten 101 yıl sonra, 19 Mayıs 2020'de tarihi ve çok özel bir uçuş gerçekleştirecek.
19 Mayıs 2020'de İstanbul'dan Samsun'a düzenlenecek uçuş, TK 1919 sefer sayısı ile gerçekleşecek. Boeing 737 -800 tipi uçakla gerçekleşecek özel uçuşun kaptan pilotluğunu İzmirli Selin Sevimli (Rudar) ile Zafer Doğan Demir yapacak.



THY’de 8 yıldır uçan Selin Sevimli, 29 yaşında kaptan pilot oldu ve 'şirketin en genç kaptanı' unvanı aldı. İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2008 yılında Anadolu Üniversitesi’nin Pilotaj bölümüne giren Selin Sevimli’nin Türk Hava Yolları ile yolları 2013 yılının ocak ayında kesişti. Dört yıl Boeing 737 ve üç yıl da uzun menzilli Boeing 777 tipi uçaklarda ikinci pilot olarak uçan Sevimli zorlu sınavları geçerek Eylül 2019 yılında kaptan pilotluk koltuğuna oturdu.



Toplam 5 bin uçuş saati olan THY’nin en genç kaptan pilotu Selin Rudar Sevimli, “Son dönemde biraz daha aşina olunmaya başlandı. Fakat şaşıran yolcularımız olabiliyor. Bazen anons da sesimizi duyduklarında kabin ekibimize şaşkınlıklarını ve mutluluklarını ileten yolcularımız oluyor. Bu tabii ki de bizi çok mutlu ediyor. Uçuş sonrası da denk geldiğimiz yolcularımız da bize mutluluklarını, duygularını dile getirdiklerinde bize her zaman motivasyon kaynağı oluyor. Umarım günden güne sayımız artarak devam eder ve bu artık olağan halde devam eder” diye konuştu. 



"Kızımla gurur duyuyorum" 


19 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan özel uçuşun kaptan pilotu Selin Rudar Sevimli'nin Çamdibi'nde oturan babası Reşat Rudar, "Kızının çok cesaretli ve korkusuz.Küçük yaşlarında bile uçakları çok seviyordu. Türk Hava Yolları’nın ilk bayan pilotu ve ilk kaptan pilotu 1993 yılında Emel Arman oldu. 1997'de New York'a gitti. Okyonosu aşan ilk Türk kadın pilot ünvanını aldı. Bu kızımız' da Çamdibi semtimizin kızıdır. Yine Çamdibi'mizden Türkiye’nin en genç  pilotu ve kaptan pilotu kızım Selin (Rudar) Sevimli oldu. Çamdibi'nden önemli iş adamları, tıp insanları, dünya şampiyonu sporcular ve böyle pilotlar yetişiyor. Tarihi uçuşu gerçekleştirecek olan kızımla gurur duyuyorum" dedi. 

Türk Hava Yolları’nın gerçekleştireceği bu özel uçuşla ilgi düzenlediği "sanal bilet" kampanyasına katılan sayısı da 3 milyon kişiyi geçti.