Başkana Balatçık çağrısı


Başkana Balatçık çağrısı

Bahri KARATAŞ (KHA) 

İzmir'in Çiğli İlçesinde, inşaat yapmak için kazılan arsadaki çukur tehlike yaratıyor. Çukurda biriken su etrafa kötü kokular yayıyor.
Balatçık Mahallesinde üç ay önce bir arsaya ev yapılmak üzere temel açıldı. Etrafı da saclarla kapatıldı. Fakat inşaat bir türlü başlamadı. İnşaat çukuru yağan yağmurlarla doldu, tam bir gölete döndü. Zaman içinde gölet bataklığa döndü, Bataklığın bir bölümü de çöplüğe.
Pislik, tehlike, kötü koku çevrede yaşayan vatandaşları rahatsız etti. Mahalleli, "Dolayısıyla da evlerimizde daha önce görmediğimiz binbir çeşit böcek görülmeye başladı. Adeta böcek istilasına uğradık. Üstelik sıcaklıkların da artmasıyla çok kötü bir koku oluşmaya başladı. Çiğli Belediyesi’ne konu hakkında defalarca şikayette bulunduk. Hiçbir çözüm bulunamadı. Kimse dönüş dahi yapmadı. İlle de birisinin ölmesi mi lazım. Koronavirüs varken ve hijyen hassasiyeti bu kadar yüksekken, bu yaşanılan reva değil. Lütfen sesimizi duyun, duyurun. Çözüm istiyoruz " dedi.
Sosyal medyada paylaşımlar yapan vatandaşlar, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün bu konudan haberdar olduğu zaman çözüm bulacağını da umut ediyor.