Trump’dan OPEC’e fiyatları düşürme çağrısı işe yaradı; petrol fiyatlarında yüzde 2,5 düştü.

ABD Başkanı Donald Trump, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) petrol fiyatlarının düşmesi için çağrıda bulunduğunu açıkladı. Trump'ın çağrısının ardından petrol fiyatları yüzde 2,5 düştü.


Trump’dan OPEC’e fiyatları düşürme çağrısı işe yaradı; petrol fiyatlarında yüzde 2,5 düştü.

ABD Başkanı Donald Trump, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) petrol fiyatlarının düşmesi için çağrıda bulunduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, artan akar yakıt fiyatları hakkında açıklamada bulundu. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) petrol fiyatlarının düşmesi için çağrıda bulunduğunu belirten Trump, "Akaryakıt fiyatları düşüyor. Çünkü OPEC'e çağrıda bulundum ve onlara "Fiyatları düşürmek zorundasınız" dedim. O yüzden akaryakıt fiyatları düşüyor." ifadelerini kullandı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün küresel piyasadaki İran kaynaklı üretim açığını telafi etmek amacıyla üretimini artıracağı beklentisi ise fiyatlardaki yükselişi baskıladı.

Brent petrolde teknik olarak 74,26 ila 74,35 dolar aralığının direnç, 74,08 ila 74,17 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Trump’ın çağrısı sonrası brent petrol fiyatı 72 dolar seviyesine geriledi.