Huzurevinde ürküten ölümler

İzmir Narlıdere Huzurevi'nde kalan yaşlılar ve personel dahil 350'ye yakın korona hastası olduğu, yaşlılardan 30'u aşkınının yaşamını yitirdiği öğrenildi.


Huzurevinde ürküten ölümler



İzmir’de günlerdir konuşulan ve TBMM’ye taşınan huzurevlerindeki korona vakasıyla ilgili resmi olmayan bazı bilgiler gelmeye başladı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ndeki bir yönetici isim açıklamadan durumla ilgili bilgiler verdi. Bugün itibariyle korona yüzünden 220’ye yakın can kaybının olduğu İzmir’de bu vefatların 40’ı aşkını huzurevlerinde kalan yaşlılar. Şehirde ilk vaka ve ilk vefatın görüldüğü Yeşilyurt’taki İzmir Huzurevi’ndeki ölüm sayısı 7. Buradaki vakayla ilgili iki iddia konuşuluyor. İlki bir yaşlının ABD’den gelen oğlunun virüsü taşıdığı, ikincisi umreye giden bir çalışandan yayıldığı.
İzmir’deki en çok vaka ve ölüm ise Narlıdere Huzurevi’nde görüldü. 920 mevcutlu huzurevinde 280 civarında yaşlı koronavirüse yakalandı. Bu yaşlılardan 30’u aşkını kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdi. Aynı huzurevinde 500’e yakın çalışandan 70’e yakınının covid-19 testi pozitif çıktı. Bunların büyük bölümü iyileşti, kimileri de karantina ve gözlem altına alındı. Aile Ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ilk vakaların görüldüğü mart ayında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan yaşlıların bir kısmının geri gönderildiği, bunların testinin bir süre sonra pozitif çıktığı iddia edildi. Bu kişilerin karantina altında tutulması gerektiği öne sürüldü.
Aynı huzurevinde Müdür Yardımcısı B. A’nın da testinin pozitif çıktığı, ancak tedavi sonrası iyileştiği öğrenildi. Huzurevi Müdürü Zekeriye Ertaş’ın 60 yaşını geçtiği, kronik böbrek hastası olduğu için idari izne gönderildiği, yerine Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Recep Yağcıoğlu’nun vekaleten getirildiği bilgisi ulaştı. İzinli olan Zekeriya Ertaş’ın, şu anki İl Müdürü Nesim Tanğlay’dan önce İzmir’de Sosyal Hizmetler Müdürü olduğu belirtildi.
Narlıdere dışında Zübeyde Hanım Huzurevi ile Foça’daki huzurevinde de vaka olduğu iddia edildi. Konuşulan bu bilgiler resmi yetkililer tarafından doğrulanmadı.