İzmir ve Muğla’nın gıda kara listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait ilk tağşiş listesini yayınladı. 'Kara liste'de İzmir'den çok sayıda firma ve ürün de yer aldı. Muğla'dan üç restoran var.


İzmir ve Muğla’nın gıda kara listesi

Toplamda 229 firmaya ait 386 üründe taklit, tağşiş ve ilaç etken maddesi tespit edildi. Bakanlık bu firma ve ürünlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yılın ilk ‘kara listesi’nde İzmir’den 14 firma yer alırken, bu firmalara ait toplam çok sayıda ürün de tağşiş listesine girdi. 

İZMİR LİSTESİ 
Buna göre arıcılık ürünlerinde Tire Eroğlu Gıda Tarım ve Hayv. San. Tic. Ltd. Şti.’ye ait Tire Birlik Süzme Çiçek Balı, bitkisel ve yağ margarinde Merkan Gıda Hayvancılık İnş. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ye ait Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağ, Olgun Ak Gıda’ya ait Yağcı Egebirlik Natürel Sızma Zeytinyağı, çikolatada Övül Çikolata Şekerleme Turizm Gıda İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti’ye ait Gergedan ve Ginseng Buzzer, et ürünlerinde İbrahim Yavuzbaş’a ait Çiğ Adana Kebabı, İnci 47 Lokantacı’ya ait Çiğ Beyti, Avuşmaklar Gıda’ya ait Adana Kebap, Çağın Et’e ait dana sosis, süt ürünlerinde Emre Süt’e ait homojenize yoğut ve homojenize tam yağlı yoğurt, Emek Süt Ürünleri’ne ait homojenize ve tava yoğurdu, Mehmet Behçet Can’a ait tereyağı ve kahvaltılık tereyağı, Çeşme Süt’e ait 3 marka tereyağı, Gürler Süt ve Gıda Ürünleri’ne ait homojenize yoğurt, homojenize tam yağlı yoğurt ve tava yoğurdu, Poyraz Süt Ürünleri’ne ait yoğurt ürünleri bakanlığın yaptığı detaylı kontroller ve inceleme sonunda kara listede yer aldı. 

MUĞLA LİSTESİ

Muğla'da 3 restoran'ın dana etine domuz eti kattığı açıklandı. Buna göre Muğla'daki Serkul 1 ve Serkul 2 restaurantta dana biftek olarak satılan etin içinde domuz eti tespit edildi. Fethiye'deki China Sun Chinese Restaurant'ta dana eti olarak satılan ette yine domuz eti tespit edildi.