Görevden alınan kaymakamla konuştuk

    Çeşme'de Ukraynalı bir top modelin dayak yemesi sonrasında 6 beach kulübün kapatılması sonrası aynı gün görevden alınan Kaymakam Hacı Mehmet Kara, "Devletin takdiri" dedi.

    Görevden alınan kaymakamla konuştuk
    06 Ağustos 2020 - 16:08
    Son dönemde Çeşme'de peşpeşe yaşanan asayiş olayları ve beach kulüplerdeki mesafe kurallarının hiçe sayıldığı eğlenceler gündeme gelirken top model Daria Kyryliuk'un, iddiaya göre bir beachte dayak yemesi bardağı taşıran son damla olmuşmuştu. Olay bir anda Türkiye gündemine otururken kaymakam da koltuğunu kaybetmişti.
    Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın görev yeri değiştirilip yerine İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı'nın atanması sonrası mansetturkiye.com Genel Yayın Yönetmeni Hasan Çölmekçi perde arkasını yazmış, "Adım gibi biliyorum ki kaymakamın görevden alınması top modelin dayak yemesiyle ilgili değil" yorumunda bulunmuştu.
    İşte bu ifadeleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu haklı çıkardı.
    Bakan Soylu, "Çeşme'de bir süredir yönetimsel zaafiyet olduğunu, beach cluplardan bir süredir şikayet aldıklarını, bayramda da iç içe görüntülerin hoş olmadığını, koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayılmasının kabul edilemez olduğunu, Çeşme'de devlet otoritesinin sağlanması için böyle bir değişikliğe gidildiğini" açıkladı.
    Bakanın söyleyemedikleri de var.
    Çünkü elinde bir dosya var. O dosyada da Çeşme ile ilgili önemli bazı detaylar var. Yakında büyük bir operasyon olursa şaşmayın.
    İşte yönetim boşluğu ile suçlanarak görevden alınan eski kaymakam Hacı Mehmet Kara'ya ulaştık. Şu an Vali yardımcısı olan Kara, atanmasının devletin, devlet büyüklerinin takdiri olduğunu belirterek, "Ben devlet memuruyum ve konuşamam. Konuyla ilgili bir açıklama yapmayacağım. Devletimizin verdiği her görevi yaparız" diyerek açıklama yapmayacağını, demeç verirse hakkında soruşturma açılabileceğini belirtti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum