Go-Kart pisti tartışması alev alev

    İzmir Güzelbahçe'de halkın karşı çıkışına rağmen yapımına devam edilen Go-Kart pisti projesinin arkasında AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun olduğu iddiası ortalığı karıştırdı

    Go-Kart pisti tartışması alev alev
    12 Ağustos 2020 - 15:10 - Güncelleme: 12 Ağustos 2020 - 15:44
    İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde halkın karşı çıkışına rağmen yapımına devam ettirilen Go-Kart pisti projesiyle ilgili dün jandarma eşliğinde belediyenin mührünün sökülerek asfalt araçlarının alana girmesi üzerine başlayan gerilim, bugün ardı ardına yapılan şok açıklamalarla tırmandı.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin çiçeği burnunda Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu'nu da yanına alarak, Güzelbahçe Belediyesi'ne ve halkın direnişine destek için, proje alanına gitti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Büyükşehir Meclis Üyesi Kazım Çam'ın da yer aldığı destek ziyaretinde oldukça ilginç bir diyalog gerçekleşti. 

    Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Genel Sekreter Gökçe'nin, "Bu işin arkasında kim var?" sorusuna; "Bildiğimiz kadarıyla Kenan Sofoğlu var" şeklinde cevap verdi. Bu diyaloğun sosyal medyada yayılması ve konuyla ilgili haberlerin yayımlanmasının hemen ardından ilk itiraz, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'dan geldi. Ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu'nun projeyle yakından-uzaktan ilgisi olmadığını savunan Özalan, sosyal medya paylaşımdan şunları dile getirdi:

    "CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in söyledikleri tamamen yalan ve iftira… Kenan Sofuoğlu ile konuştum,haberi dahi yok. Sabah akşam yalan söyleyip iftira atan,gerçek ortaya çıkınca da gram utanmayan CHP yüzsüzlüğü!"

    Özalan'ın açıklamasının hemen ardından bir şok çıkış da, Go-Kart Pisti yapım işini yürüten İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman'dan geldi. Bir haber sitesine konuşan Yaman, "Burada ne yapıldıysa, belediye başkanının bilgisi ve onayı ile yapıldı" dedi. İşlerin yüzde 90'ının bitimi sonrası kendisinden belediyeye bağış yapmasının istendiği iddiasını ortaya atan Yaman, "Kabul etmeyince işler bu hale geldi" diye konuştu. 

    İzmir Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediyeleri ile birlikte Şehir Plancıları Odası'nın dava açmaya hazırlandığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca planları onaylanmış olan yarış pisti ile ilgili ortaya atılan şok iddilara, AK Parti'den de üst düzey bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin Güzelbahçe’de yapılması planlanan Go-Kart pistinin arkasında AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun olduğu iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

    Dağ, şöyle konuştu: "Siyasetçinin millete ve devlete karşı sorumlulukları söz konusudur. Herhangi bir şekilde gerçeği yansıtmayan sözlerle insanlara karşı itibar suikastı düzenlemek bir siyaset insanının, bir belediye başkanının sorumluluğuna ahlaki açıdan da aykırıdır. Siyaset, iftiralar üzerine kurulamaz. ‘Bu şekilde bir duyum aldım” denerek siyaset yapılmaz. Ben Kenan Bey ile görüştüm ve kendisi bana böyle bir durumdan haberinin dahi olmadığını ifade etti. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Güzelbahçe Belediye Başkanı’nın elinde bir belge varsa, çıkıp bunu açıklamalıdır. Aksi halde kendisi bir müddei değil müfteridir. İzmir’de CHP’li siyasetçilere tavsiyemdir; artık bu çamur at izi kalsın siyasetini bir kenara bırakıp, şehrin ve İzmirlilerin sorunlarıyla ilgilensinler."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum