• Reklam

Dünyanın en yaşlısı sırrını açıkladı

Dünyanın en yaşlı erkeği bir Romen. 28 Mayıs Perşembe gününden itibaren, 111 yıl 7 ay önce doğan Bükreş şehir sakinlerinden Romen Dumitru Comanescu dünyanın en yaşlı adamı oldu.

Dünyanın en yaşlısı sırrını açıkladı
31 Mayıs 2020 - 19:59
Dumitru Comenascu dünyanın ikinci en yaşlı adamıydı, ancak Perşembe günü 112 yaşında İngiliz Bob Weighton'un ölümü gerçekleşti.
8 Kasım 1908 tarihinde dünyaya gelen Dumitru Comanescu bir tarım mühendisi… Emekli olmasına karşın hayatının her anında çalıştı. O, uzun ömrün sırrı olarak şunu söyledi: Karım, ailemden aldığım aşk, oğullarım ve torunlarım.
Bir iddia daha var. Bazı kaynaklar dünyanın en yaşlı erkeğinin Brezilyalı Olimpio Martins Pires olduğunu iddia ediyor. Söylenene göre 24 Ağustos 1908 doğumlu. Ancak bu durum Gerontoloji Araştırma Grubu (GRG) tarafından doğrulanmıyor. Bu yüzden kayıtlarda Comanescu geçiyor.
Merak edenler için: Erkeklerin ömrünün, büyük ölçüde kadınlardan daha kısa olduğu bilinmektedir. Bu yüzden de dünyadaki en yaşlı kişi bir kadın. Japon Kane Tanaka. 117 yaşında olan Tanaka, yaşayan en yaşlı erkek Dumitru Comanescu'dan 5 yıl ve 5 ay daha büyük.
 
Dünyanın en yaşlı adamı hakkında çeşitli veriler sunan kaynaklara rağmen, bu hem Guiness Dünya Rekorları hem de Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından diğer platformlar ve web siteleri ile tartışılan bir konudur. Akılda bulundurulacak konu şu: Yaşın sadece bir sayı olabileceğinin , sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdüğün takdirde ömrün uzatılabileceğinin canlı bir kanıtıdır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum