Dolandırıcılık ve kumpas!

    İzmir’de ikamet eden Mehmet Can, Kırıkkale Yahşihan’da bulunan arsasının satışında klasik yöntemle dolandırıldı. Dolandırıcılara açtığı davayı kazanan Mehmet Can ve avukatının başına gelmeyen kalmadı. Can'ın avukatı Ahmet Hekimoğlu, hakimlik yaptığı sırada ceza verdiği, avukat olunca ceza aldırdığı sanık yakını tarafından FETÖ'cü olmakla suçlandı.

    Dolandırıcılık ve kumpas!
    22 Haziran 2020 - 13:09
    Emlakçı aracılığıyla tanıştığı Sedat A. ve Leon B. isimli şahısların Yahşihan’daki arsasını satın almak istemesi üzerine Ankara’ya uçakla  giden Mehmet Can’ı sanıklar lüks bir Porshe araba ile karşılarlar. Mehmet Can Ankara’da oturan bir arkadaşını da yanına almak ister ancak sanıklar buna gerek olmadığı konusunda kendisini ikna ederek  Mehmet Can’ı yalnız olarak Kırıkkale Yahşihan’a tapu işlemleri için götürürler. Tapu işlemleri başlatıldıktan sonra bankaya gidilir. Mehmet Can’ın  banka bilgileri alınır ve tapu harcı yatırılır. Sedat A. telefonla 2 milyon lira yatırılması konusunda talimat verir. Bankaya para yatıp yatmadığını kontrol etmeden  Tapu Dairesi’nde parayı aldığını beyan ederek satış evrakını imzalayan Mehmet Can,  satıştan sonra bankaya gider ancak acı gerçeği öğrenir, hesapta para olmadığını görünce dolandırıldığını anlar. Kendisi bankada iken Sedat A. ve Leon B.’nin Kırıkkale’den ayrıldığını anlar.
    Mahkeme yoluyla hakkını arar ve kazanır
    Mehmet Can’ın adli makamlara durumu bildirmesi sonrası Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nin 4.2.2016 gün ve esas 2015/8, 83 Sayılı kararı ile Sedat A.  5 yıl 5 ay hapis ve 75 bin lira para cezasına mahkum olur .

    SEN MİSİN DAVAYI KAZANAN!
    Bu davada mahkum olan Sedat A. daha önce İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesinde 13.2.2008 tarih Esas 2004/127, 2008/12 sayılı kararı ile resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı 3 yıl 9 ay hapis ceza alarak mahkum olur ve cezası 02.04.2009 tarihinde Yargıtay tarafından da kesinleşir.  Cezayı veren hakimin adı Ahmet Hekimoğlu’dur.
    Ahmet Hekimoğlu  adalet camiasında, kanunlara bağlılığında takındığı sert tutum ve Atatürkçü dünya görüşü ile tanınan bir hakimdir. FETÖ’cülerin  baskısı sonucunda rütbe tenzili ile İzmir’den İstanbul’a tayin edilir. Bunun üzerine 2012 yılında emekli olarak avukatlık yapmaya başlar. İşte yukarda anlatılan dolandırıcılık olayında mağdur Mehmet Can’ın avukatlığını da  Ahmet Hekimoğlu yapar.
    Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde yargılama sürerken sanık Sedat A’nın arkadaşı olup pek çok davada birbirleri için şahitlik yapmış olan ve ‘’Nitelikli dolandırıcılık suçundan” cezaevinde cezasını çeken Hamza Y, 26.8.2016 tarihinde verdiği dilekçe ile ‘’Avukat Ahmet Hekimoğlu’nun İzmir’de görev yapmakta olan bir hâkimin kayınpederine  2015 yılında para verdirdiğini kayınpederin de bu parayı hâkimin karısının hesabına yatırdığını, bu hakim aracılığı ile Kırıkkale’de Sedat A.  aleyhine iddianameyi hazırlayan kadın savcının menfaat karşılığı bu davayı açtığını” iddia etmiştir. Oysa ki bu dilekçede belirtilen kayınpederin  2011 yılında vefat etmiş olduğu, hâkimin hanımının hesabına yatırılmış olan bir paranın da  mevcut olmadığı ortaya çıkıyor. 2014 yılında dava açan savcının 2015 yılının ortasında para almış olması da hayatın olağan akışına aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle mesnetsiz görülen dilekçe işleme konmuyor.
    Bu iddiayı ileri süren Hamza Y’niın milli güvenliği ihlal, nitelikli dolandırıcılık, tehdit ve hakaret gibi pek çok suçtan hüküm giydiği ve halen de İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesinin 22.05.2019 Tarih ve 2019/200 d. İş sayılı içtima kararı ile dolandırıcılık suçlarından toplamda 7 yıl 19 ay hapis cezasına mahkûm olduğu, cezasının 05.01.2027 tarihinde biteceği ve koron virüs salgını nedeniyle izinli olarak cezaevi dışında olduğu bilgisine ulaşıldı.
    Suçladıkları pek çok kamu görevlisi tarafından haklarında açılmış davalar devam eden bu ve benzeri şahıslara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

    YORUMLAR

    • 1 Yorum