Dilek hemşire için bir umut daha var

    Korona yüzünden 37 gündür komada olan hemşire Dilek Akçabelen'e akciğer nakli yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

    Dilek hemşire için bir umut daha var
    22 Mayıs 2020 - 19:21 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 15:35


    Koronavirüs tedavisi görürken yoğun bakımda sezaryenle bir bebek dünyaya getiren 30 yaşında hemşire Dilek Akçabelen’in iyileşmesi için beyin ölümü gerçekleşen bir kişiden akciğer nakli olması gerekiyor. 37 günden bu yana komada olan ve Tunç adı verilen bebeğini kucağına dahi alamayan Dilek hemşirenin eşi Tansu Akçabelen, nakil konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan yardım istemişti. mansetturkiye.com aracılığıyla yetkililere seslenen Tansu Akçabelen, “Eşim henüz bebeğimizi göremedi, sevemedi. 35 gündür komada ama şimdi akciğer nakli gerektiği söylendi. Sağlık Bakanımız lütfen bize yardım etsin. Nakilin yapılması, donör bulunması için yardım istiyoruz” diye konuşmuştu.
    İşte bu çağrıya Sağlık Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakan Fahrettin Koca’nın talimatı sonrası aileye ulaşan Bakanlık yetkilileri, Dilek Akçabelen hemşirenin iyileşmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini dile getirdi. Akciğer naklinde acil listesine alınan Dilek hemşire için, beyin ölümü gerçekleşen, ailesi organ bağışı yapan ve uyum sağlayan bir kişinin akciğeri nakledilecek.
    Bakanlığın harekete geçmesiyle sevinen aile, şimdi nakil için umutlu bir bekleyişe girdi.



    OLAYIN GEÇMİŞİ
    İstanbul Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaparken salgının görülmeye başlanması sonrası hamile olduğu için hemen idari izne gönderilen 30 yaşındaki hemşire Dilek Çetin Akçabelen, yaklaşık bir ay sonra rahatsızlandı ve korona testi pozitif çıkmıştı. Virüs'ü nereden kaptığı bilinmeyen Dilek hemşire tedaviye alınmış bir erkek bebek dünyaya getirmişti. 7.5 aylıkken sezaryenle anne karnından alınan bebeğe Tunç adı verilmişti. Annesinin tedavisinin devam ettiği Florya Medicalpark Hastanesi'nde kuvöze alınan Tunç bebek günden güne gelişirken, sağlığının da iyi olduğu öğrenildi.



    Bu süreçte korona hastalığını yenip 14 günlük süreyi de atlatan bir bağışçıdan alınan kanla Dilek hemşire için immün plazma tedavisine de başlandı. 35 gündür yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen’in eşi Tansu Akçabelen, annesi-babası, kardeşi Mertcan Çetin, yakınları ve tüm arkadaşları her gün bin bir umutla gelecek müjdeli haberi bekliyor. Hatta bir de videoklip hazırlayan Dilek hemşirenin yakınları bu beklentilerini dile getirdi. Beklenti sürerken doktorlar, Dilek Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiğini, bu nedenle akciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum