• Reklam

Depremzedelere ayıp! Avukat şov dedi, koruması boğazını sıktı!

İzmir Depremzedeler Derneği (İZDEDA), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6.9'luk depremde 36 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı Rıza Bey Apartmanı duruşmasında yaşanan arbedeyle ilgili suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Depremzedelere ayıp! Avukat şov dedi, koruması boğazını sıktı!
29 Mayıs 2022 - 02:22
İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde 36 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı Rıza Bey Apartmanı davasında sanıkların yargılanmasına hafta içinde 6'ncı duruşmayla devam edildi. Yıkılan apartmanda ölen Diş Hekimi Aslı Taner'in annesi Arzu Taner, duruşmada konuşurken baygınlık geçirirken diğer şikayetlilerle sanıklar Hacarlıoğlu ve Yedikara arasında kısa süreli arbede yaşandı. Mahkeme salonunun dışında daha da büyüyen konuya ilişkin İzmir Depremzedeler Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan'dan açıklama geldi. 

Yaşanan arbedeyi kınadığını aktaran Özkan, bu konuya ilişkin dernek olarak sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan Rıza bey apartmanı davasında adı geçen apartmanda kızı Aslı Taner'i kaybeden anne Arzu Taner mahkemede konuşurken bayılınca şov yapma diyerek tepki gösteren tutuklu sanıkların avukatı Kazım Özsoy'u vicdana davet ediyoruz, ayrıca avukat Kazım Özsoy'un koruması ve emekli polis memuru olduğunu belirten şahsın salon çıkışı baba Musa Taner’e sözlü hakaretler edip üzerine yürürken konuya müdahale eden aynı apartmanda iki çocuğunu, iki yeğenini ve annesini kaybeden Hüseyin Bilgin Yücel’in boğazına sarılarak boğmaya çalışmasını esefle kınıyor; İzmir Barosunu avukatlık mesleğinin saygınlığını ve etik kurallarını hiçe sayan Kazım ÖZSOY hakkında gerekli disiplin soruşturması yapılması için göreve davet ediyoruz. Depremde çocuklarını kaybeden annelere ve babalara gösterilen bu insanlık dışı muamele halkın vicdanında açılmış olan yarayı derinleştirmiştir. Bu öfkenin ilerde doğuracağı sonuçları gözardı etmemek gerektiğini üzülerek belirtmek istiyorum. Depremzedeler yalnız değildir. Bu konuda dernek olarak 30/05/2022 pazartesi günü bu vahim fiillerin sorumluları hakkında topluca suç duyurusunda bulunacağız ve depremzede mağdurların yanında bulunacağımızı ve yasal haklarımızı kullanacağımızı ve  eylem planımızı bilahare paylaşacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririm."

YORUMLAR

  • 0 Yorum