Çete lideri, saldırı düzenlettiği gazeteciden helallik istedi

    Suç örgütü lideri olan ve halen Arjantin’de cezaevinde bulunan Serkan Kurtuluş, İzmirli gazeteci Serdar Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Daha önce Arjantin, ABD ve FETÖ bağlantılı basın organlarına da konuşan Kurtuluş, bu kez İzmirli gazeteci Süleyman Gençel'e saldırıyla ilgili açık bilgiler verdi, röportaj bitimi helallik istedi.

    Çete lideri, saldırı düzenlettiği gazeteciden helallik istedi
    25 Eylül 2020 - 23:02

    Gazeteci Süleyman Gençel'i bombalı saldırıyla öldürme planı yaptıklarını ancak planın bozulduğunu, bunun nedeni anlatan çete lideri Serkan Kurtuluş, İzmir'de açılan FETÖ Borsası davasında yargılanıyor. FETÖ listesinde bulunan işadamlarından, 'Seni kurtaracağız, hapbe girmeni engelleyeceğiz" diyerek para almakla suçlanan Kurtuluş, aynı davada yargılanan ve elektronik kelepçeyle kaldığı evinde polis yelekli kişilerce öldürülen AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ahmet Kurtuluş'la ilgili detaylı bilgiler verdi. Kendisini Gençel'i öldürmesi için Ahmet Kurtuluş'un yönlendirdiğini, ona bu emri de şu an Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın verdiğini iddia etti. Ancak suikastin daha sonra sadece korkutmaya döndüğünü, adamlarının Süleyman Gençel'in bürosunu basıp dövdüğünü söyledi. Röportajın sonunda da, "Eğer Süleyman bey bizui dinliyorsa affetsin, hakkını helal etsin. O zaman yanlış kişilerin yönlendirmesiyle bu işe girdik" dedi.


    Serkan Kurtuluş’un anlattıklarından satır başları şöyle:

    • Rahip Andrew Brunson’a yönelik bir eylem yapılması yönünde üzerimde baskılar artınca, kendi isteğimle Gürcistan’a gittim. Giderken hakkımda hiçbir arama, yakalama kararı yoktu. Rahip Brunson’a yönelik eylemin ülkeye bir yararı olmayacağını, bana da zararları olacağını gördüğüm için ülkeyi terk etme kararı aldım. Pasaportsuz olarak gidebileceğim Gürcistan vardı. Gürcistan mültecilik talebimi kabul etmedi ama beni geri de göndermedi. Gürcistan’dayken Kızılhaç yetkilileri her hafta ziyaretime geldiler. Türkiye’nin beni öldürmek istediğini biliyorlardı.
    • Ahmet Kurtuluş olayı olduktan sonra, Türkiye beni öldürmek için Gürcistan’a bir ekip yolladı. Gürcistan istihbaratı bunu haber alınca uzaktan beni korumaya başladı. Bize resmen “Sizi Türkiye’ye gönderirsek BM, Kızılhaç, AİHM gibi yerlerle sorun yaşarız, göndermesek Türkiye’yle sorun yaşarız, ülkeyi terk edin” dediler. Gürcistan’ın ve Gürcü polisinin yardımıyla orayı terk ettik. Arjantin’e geldik.
    • Arjantin’de sahte pasaportla yakalanınca mültecilik başvurusunda bulundum. Kısa süre içerisinde mülteciliğimizle ilgili karar verilecek, yüzde 99 kabul edilecek. Arjantin’den mülteci pasaportu aldığımızda, Türkiye hariç dünyanın her yerine gidebileceğiz. Burda kalmak istemiyorum. Avrupa’nın ya da Kanada’nın daha güvenli olduğunu düşünüyorum.
    • Ankara’da Rusya Büyükelçisi’nin nasıl öldürüldüğünü hepimiz gördük. Ben size gazeteci Süleyman Gençel’in olayından örnek vereyim. Eğer Ahmet Kurtuluş, o işadamıyla para paylaşımı konusunda sorun yaşamasaydı, biz Süleyman Gençel’e bombalı bir eylem düşünüyorduk. Radikal islami örgütlerin düzeneğine uygun bir bombalı eylem düzenlenecekti. Eylem, islami bir örgütün üzerine atılacaktı.
    • Sizler bugün Nükhet Hotar’ı ve o insanları normal birer insan gibi düşünmeyin. Bunlar, iktidarın verdiği güçle iktidar sarhoşu olmuş, güç sarhoşu olmuş, firavunlaşmış gibilerdi. Emniyet ellerinde, adliye ellerinde… Süleyman Bey’in ofisinin olduğu yerde, bir tane kamera kaydı çıkmaz. İstediklerini atıyorlar, istediklerini göreve getiriyorlar, istediklerine istedikleri ifadeyi verdiriyorlar, istedikleri kamera kaydını sildiriyorlar, böyle güçlü bir yapı.
    • Rahip Brunson olayıyla ilgili elimde çok bilgi var. Bu söylediklerimle ilgili delil ve belgeleri ortaya koyamasaydım, Fox News bu haberi yapmayacaktı. Doğru söylediğime ikna olduktan sonra bu haberi yaptılar. FBI da bazı şeylere vakıf olduğu için, bu konunun üstüne gidiyorlar. Bu iddialarımın altını dolduramasaydım, havada kalırdı, Fox News haber yapmazdı, FBI da araştırmazdı.
    • Nükhet Hotar ve ekibi, gazeteci Süleyman Gençel’in elinde fotoğraf ve video olduğunu düşünüyorlardı. Bunu bulmaya çalışıyorlardı. Fotoğraf ya da video gibi bir belge olduğunu düşünüyorlardı. Nükhet Hotar’ın “Ben aileme, çevreme rezil oldum” diyerek Süleyman Gençel’e karşı çok özel bir kini vardı. Bu kini, hiçbir zaman geçmedi. Bunlar açığa çıktıktan sonra artık bir şey yapmaya cesaret edeceğini düşünmüyorum.
    • Eğer o dönem o işadamıyla para bölüşümü konusunda ters düşmeselerdi, Süleyman Gençel’e karşı (bombalı eylem) gerçekleşecekti. Bu eylemden sonra Süleyman Bey ölür müydü yaşar mıydı bilmiyorum ama çok büyük bir eylem olacaktı. Bunun kararını çok rahat alabilen, bunun altyapısını terörle mücadele, istihbarat şube müdürleriyle oturup tasarlayabilen bir örgüt hakkında konuşuyoruz.
    • Zaman içerisinde bu insanların daha ne emirler verdiklerini kanıtladığımda, olayları anlamanıza yardımcı olacak. Bunlar sadece bu anlattığım emirleri vermediler, bunlar birçok kişini kanının akmasının emirlerini verdiler, ben o kadar söylüyorum.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum