Çeşme'nin ilk kadın derneği iş başında

    Yaklaşık 2.5 yıldır platform olarak faaliyet gösteren Çeşmeli bir grup kadın dernek kurdu. Çeşme Kadın Dayanışma Derneği'nin (ÇEKADER) kurucu başkanı olarak Nermin Ekinci belirlendi. Dernek Sözcüsü Selma Artar açıklamalar yaptı.

    Çeşme'nin ilk kadın derneği iş başında
    22 Eylül 2020 - 21:25 - Güncelleme: 22 Eylül 2020 - 21:59

    Çeşme Kadın Dayanışma Platformu, yaklaşık 2.5 yıldır yürüttüğü faaliyetlerine bundan böyle Çeşme Kadın Dayanışma Derneği (ÇEKADER) çatısı altında devam edecek. Yıllardır sağlam ve güçlü adımlarla ilerleyen Çeşmeli kadınlar bir hafta önce nihayet derneklerini resmi olarak kurdu.
    Av. Fahri Artar tarafından tüzüğü hazırlanan Çeşme Kadın Dayanışma Derneği, aynı zamanda Çeşme’nin ilk kadın derneği olarak bir ilke imza atarak önemli bir misyon yüklendi. Derneğin kurucu başkanlığını Nermin Ekinci üstlenirken birlikte yol aldığı Selma Artar da basın sözcüsü oldu. Derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Selma Artar, şunları söyledi:
    "Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır! Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacağı aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.' demiş. Çeşme Kadın Dayanışma Derneği'nin de amacı önder ve liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Çeşme’de sosyal, siyasi, kültürel hiç bir ayrım yapmaksızın tüm kadınları kucaklamak. Türk kadınının ve Çeşme’de yaşayan tüm kadınların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel konumunu güçlendirmek, kendi ekonomisi ile birlikte ülke ekonomisine katkı sağlamak ve toplumsal statüsünü yükseltmek, önlerindeki engelleri aşması ve mutlu olabilmesi için maddi ve manevi destekte bulmak. Bu anlamda gereken eğitim, panel, konferans, seminer, proje ve kültürel faaliyetleri yürüteceğiz."

    Çeşme Kadın Dayanışma Derneği'nin, aynı zamanda son yıllarda artan kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için gereken mücadeleyi vereceğini, davalara müdahil olacağını anlatan Artar, "Derneğimiz, çevresinde yaşanan olay ve sorunlara duyarsız kalmayacak. Gerektiğinde pandemi (korona salgını) sürecinde ve bayramlarda daha önce yaptığı gibi ihtiyaç sahibi kişilere yardım edecektir. Çocuklar, sokaktaki canlar ve çevresel sorunlar faaliyet alanımızdır. Çeşme Projesi ve RES’lere karşı olduğu gibi imkanlar ölçüsünde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

    Şu an 55 aktif üyesi bulunan, sosyal medyadaki grubunda 400 takipçisi olan Çeşme Kadın Dayanışma Derneği kadınlara şu mesajı verdi:

    Kalkın Kadınlar!!!
    Çeşme Kadın Dayanışma Derneği’nin size ihtiyacı var.
    Biz inanıyoruz ki dünyanın yarısı biz isek, diğer yarısını da biz yetiştiriyoruz.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum