"Bunlar çok ciddi tahrikler"

    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınırının sıfır noktasındaki birlikler ile İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'ndaki bayramlaşma törenlerine katıldı. Akar, Yunanistan'ın son günlerde Ege'de sıklaşan tacizlerini hatırlattı, "Bunlar çok ciddi tahriktir, provokasyondur. Bunun kendilerine hiçbir yararı yoktur" dedi

    "Bunlar çok ciddi tahrikler"
    24 Mayıs 2020 - 14:18
    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvetler komutanlarıyla birlikte Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde bayramlaşmanın ardından İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na geçti.

    KOMUTANLARLA VİDEO KONFERANS
    İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik tarafından karşılanan Bakan Akar; TCG Karpaz, TCG Karataş karakol gemileri ile TCG Barbaros fırkateyni personeliyle bayramlaştıktan sonra Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de görev yapan muharip unsur komutanlarıyla video konferans yöntemiyle görüştü. Son dönemde Ege'de yaşanan olaylara da değinen Akar, şunları söyledi:

    "İyi komşuluk ilişkileri konusunda tüm girişimlerimize, anlayışımıza, sabrımıza rağmen son günlerde Ege’de yapılan tacizlerin izahı mümkün değildir. Bunlar çok ciddi tahriktir, provokasyondur. Bunun kendilerine hiçbir yararı yoktur. Bu konuda herkesin aklını başına toplamasının iki tarafın da menfaatine olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz olayların diyalog ve karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülmesi için bugüne kadar her türlü gayreti gösterdik bundan sonra da aynı gayreti göstermeye devam edeceğiz."
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum