Bu babanın hayatı akciğer nakline bağlı

    İşyerinde bir arkadaşından korona kapan 44 yaşındaki satış elemanı Erhan Çakır, 10 günde 3 kez hastaneye gitmesine karşın teşhis konulamayınca hastalığı eşi ve iki oğluna bulaştırdı. 50 gündür komada olan Çakır'ın akciğerleri iflas etti. Yaşaması için akciğer nakli gerekiyor.

    Bu babanın hayatı akciğer nakline bağlı
    01 Haziran 2020 - 02:38 - Güncelleme: 01 Haziran 2020 - 02:45


    İstanbul’da bir elektrik elektronik firmasında satış elemanı olan Erhan Çakır, işyerinde bir arkadaşından kaptığı koronavirüs nedeniyle 8 Nisan’dan bu yana yattığı hastanede hastalığı yendi ancak akciğeri hasar gördü. Tüm organları sağlam olan ve şu anda yapay akciğerle solunumu sağlanan iki çocuk babası Çakır’ın tek kurtuluş şansı nakil. Akciğeri Covid nedeniyle geri dönülemez şekilde harap olan 44 yaşındaki Erhan Çakır, yapılacak akciğer nakliyle hayata dönecek. Bu nedenle de beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın ailesinden bağış bekleniyor.
    Türkiye’de şu an korona nedeniyle akciğer nakli bekleyen iki kişi bulunuyor. Bunlardan biri 30 yaşındaki hemşire Dilek Akçabelen, diğeri de Erhan Çakır. Manşet Türkiye olarak, şu an durumu kritik olan ve beyninde pıhtı oluştuğu belirtilen Dilek hemşirenin durumunun defalarca yazarak, gündeme getirmiştik. Şimdi onunla aynı kaderi hem de eşzamanlı olarak 20 yıllık evli Erhan Çakır paylaşıyor.
    Üç kez hastaneye gitmesine karşın evine gönderilen, korona olduğu son hastanede ortaya çıkmasına karşın ilaç verilen, bu arada çalışmaya devam eden Çakır, virüsü eşi Duygu ve oğulları Efe (15) ile Yiğit’e (10) de bulaştırmış. Çakır’ın Bodrum’da yaşayan kardeşi Nurhan Çakır Elber, ağabeyinin sağlığına kavuşması için büyük uğraş veriyor, sosyal medyadan çağrılar yapıyor, diyor ki:
    “Ağabeyim 12 Nisan’dan bugüne kadar geçen yaklaşık 50 günlük süreçte yoğun bakımda uyutuluyor. Tedavisi, yasam desteği ile sürüyor ve bilinci yerinde. Şimdi ihtiyacımız olan tek şey acil akciğer nakli.. Lütfen yardım edin. Bizim başımıza gelmez demeyin. Beyin ölümü gerçekleşmiş bir kişinin ailesinin yapacağı bağışı bekliyoruz. Ağabeyim akciğer nakli olursa, Türkiye de ilk kez bir Covitd-19 geçirmiş hastaya akciğer nakli yapılmış olacak.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum