• Reklam

Bodrum'da cinayet işlendi, gören yok!

Muğla’nın birçok ilçesinde doğa ranta kurban ediliyor. Bodrum sınırlarında olan, fakat denetim yetkisi Milas Belediyesi’ne ait olan Boğaziçi’nde deniz betonla doldurularak havuz yapıldı.

Bodrum'da cinayet işlendi, gören yok!
29 Mayıs 2020 - 16:44

Türkiye’nin Covid-19 salgınıyla verdiği sınav devam ederken Ege Bölgesi’nde kaçak ve izinsiz yapılar arttı. Başta Bodrum olmak üzere Muğla’nın birçok ilçesinde doğa ranta kurban ediliyor. Bodrum sınırlarında bulunan ama denetim yetkisi Milas Belediyesi’ne ait olan Boğaziçi’nde deniz betonla doldurularak havuz yapıldı….

Skandal uygulama eski adı Lux Bodrum Resort & Residences olan fakat geçtiğimiz aylarda isim yenileyerek Le Méridien Bodrum Beach Resort adıyla faaliyete devam eden otelin tadilat sürecinde yaşandı. Özel plajı bulunan Le Méridien Bodrum Beach Resort, tadilata alınarak yenilendi. İnşaat çalışmaları kapsamında sahil ve peyzaj çalışmaları da yapıldı.



ÖNCE MOLOZ VE TAŞLARLA DOLDURULDU

Asıl otel projesinde yer almayan ve daha sonra eklenen iskelenin sağ tarafındaki alan önce moloz ve taşlarla dolduruldu. Moloz ve taşlarla doldurulan alana daha sonra beton dökülerek havuz yapıldı. Kıyı kanuna aykırı olan bu işlem salgın nedeniyle insanların evde kaldığı döneme denk getirildi. Başta Bodrum olmak üzere denize yapılan dolgular nedeniyle büyük cezalar kesilirken Le Méridien Bodrum Beach Resort’a şu ana kadar herhangi bir cezai yaptırımın uygulanmaması soru işaretlerine neden oldu.



Denizin taş ve beton ile doldurularak havuz yapılması Bodrum halkından da yoğun tepki topladı. Söz konusu alanın ekosistem çeşitliliği nedeniyle koruma altında olduğunun altını çizen yurttaşlar, denize yapılan her türlü müdahalenin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptılar. Denizlere herhangi bir dolgu alanı yapmanın ve beton dökmenin kanunlarla yasaklandığına dikkat çeken çevreciler konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

İSKELE DE, HAVUZ DA KAÇAK
Söz konusu havuz otelin mevcut projesinde yer almıyor. Otelin orjinal projesinde sahilde iskelem bile bulunmuyor. Alınan bilgilere göre yapılan işlem için Milas Belediyesi’nden herhangi bir tadilat yapı izni de alınmamış. Otelin imar projesine göre sahilde yapılan iskele ve havuz kaçak. Milas Belediyesi’nin bu durum karşısındaki tavrı ise çevreciler tarafından merak ediliyor.

DALGAKIRAN DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Konuya ilişkin görüştüğümüz otel yetki ise söz konusu havuzun denizdeki dalgaları etkisini azaltmak için yaptıklarını söyledi. Sahilde yer alan çocuk oyun parkının dalgalar nedeniyle zarar gördüğünü belirten yetkili, bunu önlemek amaçlı havuz yaptıklarını belirtti. (Günlükbakış)


YORUMLAR

  • 0 Yorum