• Reklam

Bir avukatın ilginç yaşam öyküsü

'Hayal Et Sevgilim' şarkısıyla bir akşamda ünlenmişti. Yapımcılar peşinden koştu, o gün Türkiye onu tanıdı. Onun hayali şarkıcı, amacı ise hakim olmaktı. İkisi de olmadı. Avukatlık yapıyor. İşte İrem Yağcı Aydın'ın öyküsü.

Bir avukatın ilginç yaşam öyküsü
07 Haziran 2020 - 15:16 - Güncelleme: 07 Haziran 2020 - 15:43

2005 yılında, ‘Hayal Et Sevgilim’ adlı şarkıyla bir gecede adı duyulmuştu İrem Yağcı'nın. Bir akşam arkadaşlarına bu şarkıyı söylerken, arkadaşlarından biri telefonuna kaydetmiş, internete yüklemiş ve İrem Yağcı fenomen haline gelmişti. İrem Yağcı da peşinden koşan yapımcıları elinin tersiyle itti, "herkes ünlü olmak zorunda değil" dedi. Ama zaten ünlü olmuştu.
İrem Yağcı Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık yapmaya başladı. Evlendi, soyadına bir de Aydın'ı ekledi. Bu süreçte bir kızı oldu. Şimdi hayatını kızına, mesleğine adayarak sürdürüyor.
İrem Yağcı Aydın, sosyal medyadan gelen bir soruyla, o günleri, hayatının bir kesitini özetledi. İşte o müthiş hikaye:

“Abla o kadar ünlü olup bu kadar ünsüz olmayı nasıl başardın?” yazmış biri bana, aşırı haklı bir soru, cevabını anlatayım da dinleyin :)

Bursa’da Anadolu Lisesi'nden Koç Hukuk’u %50 burslu kazanmışım, ailem “gerekirse arabayı satarız” demiş göndermiş İstanbul’a. Yurt bursum yok (o da okula ödediğimizin yarısı kadar) harçlığım da 500TL. Babam demiş ki “50 liran kalınca haber ver para göndereyim, parasız kalma aman”
Poğaça 2 lira, 3 öğün okulda yiyorum, okul Sarıyer tepelerinde, şimdiki ulaşım imkanı yok. Taksim’e ayda 2 kere gitsek 15. günde cepler boş. Babamı aramaya utanıyorum tabi.  "Gloria Jeans var, kahve 7 lira" demişim anneme, “çay iç yavrum” demiş. Kitap bursum var ama çok havalıyım.
Neyse Toefl sınavıyla ilk dönem sonunda hazırlığı geçtim. Kampüsteki kütüphanede çalışmaya başladım, saati o zaman 10 dolar, misssss. Ama belli bi limiti var “ben bugün derse girmeyeyim 8 saat çalışayım” yok, zaten derse devam ayrı, katılım ayrı puan, yoksa geçmek hayal.
 
İlk sene (2004) 'yeşil clio’muzu satıp okula parasını okula ödediğimizin rüyasını çok görmüşümdür :) 2005 yazında şarkıın (Söylediği 'Hayal Et Sevgilim' adlı şarkı bir anda dillere düştü) yayılmasıyla albüm teklifleri almaya başladım. Ailem “önce okulun” dedi ve ekledi “ne yaparsan yanındayız ama okulunu sakın ihmal etme bozuşuruz.”
 
Önce neredeyse tüm büyük yapım şirketleri ile görüştüm. Şahin Özer (o zamanların meşhur yapımcısı) “Martta 150 bin, Eylül’de 150 bin cebinde” demiş mesela. Ooffff. Ama hakkıyla çalışırsam okula devam etmem mümkün değil belli, tabi babamın lafı çınlıyor kulaklarda;
 
“Yavrum, güzel kızım, ben seni para kazanmak için milletin içkisine meze olmak zorunda kal diye göndermedim İstanbul’a. Seçimini ona göre yap”... Türkan Şoray Kanunları’mı kabul eden bir yapım şirketi ile çıkmışım yola (2006), sözleşmeme göre zaten para kazanmam mümkün değil.
 
Konser verdikçe 3-5 para kazanıyorum atıyorum kenara, hedefim diğer senenin okul ve yurt parasını ödemek. Tabii ki hemen Anayasa ve Medeni Hukuk’tan kaldım. HAKİM OLMAYI HAYAL EDERKEN ANAYASADAN KALMAK? Ortalamam 1.31. Annemin kalbine inecek diye söylememişim.
 
Zaten okuldakilerin yarısından fazlası inanmıyor o İrem’in ben olduğuma. TV, radyo 7/24 Hayalet Sevgilim çalıyor şarkıyı bilmeyene “yuuuoook artık” diyolar ama ne altımda araba var ne kolumda Chanel, durakta otobüs bekliyorum. “Söyle madem” diyolar söylüyorum da inanıyorlar.
 
Neyse ikinci senede Anayasa ile Medeni Hukuk’u vermişim bu sefer de Medeni Usul’den kalmışım. Hocamız rahmetli Yavuz Alangoya. O zamanlar Koç Holding’in Baş Hukuk Müşaviri. Ortalamam boyum kadar uzamış çok şükür (1.60) ve hiç bu kadar başarısız olmamışım eğitim hayatımda.
2007’de verdiğim halk ve stad konserlerinden okulu, yurdu ödedim, araba hayal oldu,başlarım dedim şarkıcılığına

YORUMLAR

  • 0 Yorum