• Reklam

Bayramdan önce 2 bin olan günlük test 5 bine çıktı

İzmir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne (Halk Sağlığı Laboratuvarı) test için gelen kan ve sürüntü örneklerinin sayısında bayramdan sonra yüzde 150 artış oldu.

Bayramdan önce 2 bin olan günlük test 5 bine çıktı
07 Ağustos 2020 - 22:18


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gün gün açıklanan koronavirüs tablosunda, vaka sayıları yeniden binin üzerinde seyretmeye başladı. Bu durumun bayram tatilinde maske, mesafe ve temizlik kurallarının hiçe sayılması, dikkate alınmaması gösterildi.
Birçok şehirde olduğu gibi, İzmir’de de vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanıyor. Bunun bir göstergesi ise İzmir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne (Halk Sağlığı Laboratuvarı) covid-19 testi için gelen kan ve sürüntü örneklerinin sayısında yüzde 150 artış...
ayram öncesinde korona şüphesi olan hastalardan alınan örnekler günlük 2 bin iken, bayram sonrası bir anda 5 bine çıkınca laboratuvarda birikme yaşanmaya başladı. Buna rağmen toplam 60 çalışan üç vardiya halinde gece gündüz demeden gelen örneklerin testini yapıyor.
Büyük özveriyle çalışan Sağlık Müdürlüğü ekipleri, filyasyon ya da şüpheli vakalardan örnekler alıp Halk Sağlığı Laboratuvarı’na götürüyor.
Türkiye’de de şu anda en yaygın olarak boğazdan alınan sürüntü örneği ile yapılan PCR testiyle vakalar inceleniyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de test, koronavirüsle mücadelede çok önemli bir yer tutuyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum