Başkan saldırıyı böyle yorumladı: Dayı-yeğen kavgası

    Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, dün meclis toplantısı sonrası yaşanan kavga ile açıklama yaptı

    Başkan saldırıyı böyle yorumladı: Dayı-yeğen kavgası
    07 Ağustos 2020 - 11:27 - Güncelleme: 07 Ağustos 2020 - 12:04
    Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, dünkü meclis toplantısının ardından AK Partili Belediye Meclis üyesi Hanifi Can’ın uğradığı saldırıyı kınarken, "Dayı-yeğen kavgası" dedi.

    Serdar Aksoy'un yaptığı yazılı açıklama şöyle:

    "Belediye Meclis Üyemiz Sn;Hanifi Can’a dün gece yapılan saldırıyı  kınıyorum. Aile içinde dayı ile yeğen arasındaki kavgayı siyasi rant kapısı olarak gören siyasi etik kurallarını bir kenara koyarak şahsımı hedef alan açıklamalarda bulunan siyasi cüceleri de kınadığımı belirtmek isterim. Aile içi (Dayı-Yeğen) kavgasının üzerine Menemen Halkı’nın sandıkta seçtiği şahsımı yıpratarak , hedef tahtasına oturtmak isteyen tüm siyasiler hakkında yargı yoluna gideceğimi belirtirim.
    Şiddet hiçbir zaman kabul görecek onaylanacak bir eylem değildir. Daha bir hafta önce karşılıklı yemek yediğim şakalaştığım arkadaşım Hanifi Can’a tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

    NE OLMUŞTU?
    Menemen'de sık sık CHP'li Belediye Başkanı Serdar Aksoy'u eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can, dün yapılan Belediye Meclis toplantısı sonrası bir belediye işçinin saldırısına uğradı. Bir kenara çekilip dövüldüğü iddia edilen meclis üyesi Can'ın, hastanede darp raporu aldıktan sonra karakola giderek şikayetçi oldu.
    Can'ın karakoldaki ifadesinde, toplantı çıkışı iki kişinin koluna girerek kendisini arka sokağa götürdüğünü, şahıslardan birisinin Cumali Akay olduğunu bildiğini fakat diğer saldırganın belediye personeli olmasına rağmen ismini bilmediğini söyledi.

    Olayla ilgili açıklama yapan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, "Burası dağ başı mı? Meclis üyemiz eleştiri yapamayacak mı? Geçen meclis toplantısında da; bugünkü saldırıyı yapan belediye işçisi Cumali Akay yine partilimizin üzerine yürümüş, araya başka üyeler girmiş. Bu kez toplantı çıkışı birisi Hanifi Can'ın yanına yaklaşıp çağırmış. Kuytu bir yerde Cumali Akay saldırmış" dedi.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum