• Reklam

Başkan Arda yargıya gitti

İzmir'de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Başarısız bir siyasi hamle" olarak nitelendirdiği sistematik bir algı operasyonu ile karşı karşıya olduğunu söyledi, savcılığa suç duyurusunda bulundu

Başkan Arda yargıya gitti
03 Haziran 2020 - 12:16 - Güncelleme: 03 Haziran 2020 - 13:08
Adaylık süreci dahil olmak üzere 'seçilmiş bir başkana yakışır' şekilde davranmayı ilke edindiğini, ayrıştırıcı bir dil kullanmadığını dile getiren Başkan Arda, 2016 yılında sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlardı bulunduğuna yönelik iddiaların iftira olduğunu kaydetti.

"GÜNDEM DEĞİŞTİRME TAKTİĞİ"
'Siyaseten gücü yetmeyenler' tarafından hedef haline getirildiğini savunan Arda, "Tüm kamuoyu bilmelidir ki, mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için var gücümle mücadele ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Bu ulvi görevi yürütürken şahsıma yöneltilen suçlamaları kabul etmem mümkün değildir. Bu suçlamalar tamamen ülkenin içinde bulunduğu durumu gizleme, gündemi değiştirme taktiğidir" dedi.

"YARGIYI ETKİLEME ÇABASI"
Arda, sözlerini şöyle sürdürdü: "Medyaya yansıyan haberlerde hakkımda suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmektedir. Kamuoyuna duyurmam gerekir ki, benim cumhurbaşkanına hakaret içeren bir açıklamam olmamıştır. Ortaya atılan iddiaları yüce Türk yargısı en iyi şekilde araştıracak ve sonuçlandıracaktır.
Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, cumhurbaşkanına hakaret içerdiğini düşündüğü bu paylaşımları, ilerleyen süreçte 'Herkes haddini bilecek, ayağını denk alacak'  diyerek defalarca kez kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak açıkça beni tehdit etmiştir. Konuyu yargıya intikal ettirdiğini söylemesine karşın, sonucunu beklemeksizin art arda yaptığı paylaşımlar yargıyı etkileme çabasından başka bir şey değildir."

"AHLAKSIZCA YAPILAN SALDIRILAR"
"Gaziemir halkının büyük takdirini kazanan çalışmalarımızla ilgili söz söyleyemeyen bu sağlıksız muhalefet bakış açısı,'Yarına kalır ama yanına kalmaz', 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' çığlıklarıyla adeta trollere beni hedef göstermiştir" diyen Başkan Arda, hesaplarına tek bir merkezden yönlendirildiği açık olan mesajlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Arda, "Eşim, çocuklarım, ailem ile ilgili ahlaksızca yapılan bu saldırıların karşısında her türlü hukuki zeminde savaşacağımı Gaziemir halkının bilmesini isterim" şeklinde konuştu.

ATMACA VE MUÇAY'I ŞİKAYET ETTİ
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay ve Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, 28 Mayıs tarihinde Gaziemir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında şahsına yönelik, "Ahlaktan yoksun belediye başkanı' denildiğini hatırlatan Arda, bunun 'Kamu görevlisine hakaret olduğuna işaret etti. Kendisini cumhurbaşkanına hakaret etmiş gibi göstererek iftira atıldığını da belirten Arda, bu konuda da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

"TROL HESAPLAR İNCELENSİN"
Arda, sözlerini şöyle noktaladı: "Hakaret içerdiği varsayılan bu sosyal medya içeriklerinin başkaları tarafından da paylaşılması, varsayılan hakaret suçuna zincirleme katılarak suçun asli faili olmak anlamına geldiği yüksek yargının içtihat niteliğindeki kararlarıyla teyit edilmektedir. Yargıtay 18. Ceza Dairesi’nin yerleşmiş kararlarıyla sosyal medya içeriğini paylaşanın yanında, bu paylaşımı yayanlar için de aynı cezanın verileceği hükme bağlanmıştır. Bu nedenle hakaret olduğu öne sürülen bu içerikleri paylaşan başta Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca olmak üzere, sosyal medyada bu mesajların yayılmasını sağlayanlar ve sosyal medya hesaplarıma hakarette bulunanlar hakkında işlem yapılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumu kamuoyuna duyururum."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum