'Ay-yıldızlı, Atatürk imzalı maske' tartışması

    AK Parti, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı ve Meclis'te CHP'li vekillere de dağıtılan Türk bayrağı ve Atatürk imzası bulunan maskeye tepkiler devam ediyor

    'Ay-yıldızlı, Atatürk imzalı maske' tartışması
    04 Haziran 2020 - 15:38 - Güncelleme: 04 Haziran 2020 - 15:45
    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) koronavirüs salgını nedeniyle uzun aradan sonra yaptığı ilk mesaiye Atatürk imzalı maske tartışması damga vurdu. 

    TBMM'de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve üzerine ay-yıldız ile Cumhuriyet'in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının bulunduğu kırmızı maskeler İzmir Milletvekili Atilla Sertel tarafından dağıtıldı.

    AK Parti ve MHP cephesi Meclise üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk imzası bulunan tek kullanımlık maske takarak gelen CHP'li vekillere tepki gösterdi.

    AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından “Naylondan yapmışlar, tüm CHP milletvekilleri ‘Nefes alamıyoruz kardeşim’ diyerek çıkarıp attı. İnanmazsanız açın TV’yi. Ayrıca üzerinde Bayrağımızın ve Atatürk imzasının bulunduğu çöpe atılacak bir materyal üretmek hangi zekanın ürünü? Çöpe atmazsa çerçevetecekler mi?” ifadelerini kullandı.

    SERTEL O FOTOĞRAFLARLA YANITLADI 
    AK Partili Turan'a yanıt Meclis’te maskeleri CHP’li vekillere dağıtan Sertel’den geldi.

    Sertel, Fetih Şöleni ve farklı illerdeki AK Parti mitingleri sonrası yerlere atılan Türk Bayrakları'nın fotoğraflarını paylaşarak sert mesajlar verdi.

    Sertel şu ifadeleri kullandı: 

    "Meclis’in 48 gün aradan sonra açılışında üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk’ümüzün imzasının bulunduğu kırmızı-beyaz maskeleri İzmir’den ben getirdim.
    Meclis’te tüm milletvekili arkadaşlarıma tek tek dağıttım ayrıca bu tweti atan kişiye de bir paket verdim. Aldı ve teşekkür etti.
    Sonra bir twett atmış ve maskenin çöpe atılacağından söz etmiş.
    Aklı başında olan hiç kimse üzerinde bayrak ve Atatürk imzası olan maskeyi çöpe atmaz, o günün anısı olarak saklar.
    Çöpe bayrak atmak, hatta üzerine basmak konusunda ise AKP’nin sicili kirlidir. Fotoğraflara bakın.
    Kendilerini “Milli ve Yerli” olarak tanımlayanların her miting sonrası kendilerine dağıtılan Türk bayrağını ve üzerinde AKP logosu bulunan sopalı bezleri yere attıkları çok tepki çekmiştir.
    Trabzon’da Ülkücü gençler AKP’lilerin attıkları bayrakları toplamış ve yıkamıştır.
    Bülent Turan beyefendi bize akıl öğreteceğine AKP tabanına bayrağımıza olan sevgiyi ve saygıyı kavratmaya çalış, yerlerde Türk bayrağı görmeyelim.
    Gezide milyonlarca insan her büyük toplantı sonrası meydanları, parkları tertemiz bırakmıştı.
    Biraz ders alın, temiz olun."

    MHP'Lİ OSMANAĞAOĞLU'NDAN SOYER'E MASKE TEPKİSİ
    MHP İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk imzası bulunan maskeye tepki gösterdi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

    Osmanağaoğlu şu açıklamayı yaptı:
    "Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu meclisi, Çav Bella ile anan Tunç Soyer; yine bir başka rezalete imza atmıştır. Fakat bu kez rezalette söz konusu olan, sadece kendi imzası değildir. Bu kez kepazeliğine; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını da, sancağımızın ay yıldızını da alet etmiştir. Kendisi ve mensubu olduğu zihniyet göz boyama işlerinin erbabı olmakla beraber; o imzaya ve o sancağa oldukça uzak insanlardır. Bu yüzden de Tunç Soyer; millete dağıttığı, takriben iki-üç saat sonrasında işlevsiz hâle geldiği için çöpe gidecek bir maskenin üzerine kutsal değerlerimizi yerleştirebilmektedir.
    Bu pervasızlığa alet olan ve bu maskeleri takarak rezalete ortak olan CHP’li statü sahipleri; maalesef sosyal medyada üç beş beğeni almak uğruna ay yıldızlı bayrağımızın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin çöplere atılmasına göz yummuşlardır. 
    Belediyeciliği hizmet yerine külfet zanneden bu zihin yapısından zaten hemşerilerimiz artık umudu kesmiştir. Muhtemelen onlardan sadır olacak herhangi bir doğru adımı görmeye; İzmirlilerin toplam ömrü vefa etmeyecektir.
    Milli ve manevi değerlerimizi bir meta olarak gören, eşsiz kıymetlerimizi değersizleştirmeyi görev addeden bu bulanık akıl; hem yaptıklarıyla hem de yapmadıklarıyla bu şehri utandırmaya devam etmektedir. Fakat Tunç Soyer zihniyetinin sebep olduğu utanç; artık İzmir’imizin sınırlarını aşmıştır.
    Bu “maske” faciasını; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerisi olmakla övündüğü İzmir’in hiçbir evladı ve büyük Türk milletinin hiçbir ferdi kesinlikle kabul etmeyecektir. Çünkü Tunç Soyer’in sebep olduğu bu tablo; Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak ve tahkir etmektedir.
    Bu; hiç kimsenin haddi de, hakkı da değildir!
    Milli değerlerimizi itibarsızlaştırmaya yönelik bütün adımlar; milletin öfkesi altında paramparça olmaya mahkûmdur.
    Lansman çalışmaları düzenleyerek, ambalaj parlatarak, PR oyunları tertip ederek İzmir’i kandıracağını sananlar; fena hâlde yanılmaktadır. Fakat bu çiğ gayretlerini, Türk bayrağı ve Atatürk ismi altında kamufle edeceğini zannedenler; kutsal değerlerle oynayınca nasıl bir tokat yiyeceklerinin farkında değildir. İçi kof, ruhu boş, zihinleri kirli, söylemleri zehirli reklam guruları; aziz Türk milletinin nefretinde boğulmaya mahkûmdur.
    Kutsallarımızı ucuz siyasetine alet eden Tunç Soyer’in, milli değerlerimizi maske gibi tek kullanımlık bir sarf malzemesi üzerinde kullanması; manidar bir tesadüftür. Çünkü gerçekten de Atatürk’ün ismi onlar açısından yalnızca kullanışlı bir maskedir. Fakat o maske artık kullanışlı olmaktan çıkmıştır.
    Ortalama bir tıbbi maskenin ömrü iki üç saati bulurken; Tunç Soyer’in suratına yerleştirdiği maske bir an bile kendisine fayda vermeyecektir.
    Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya’nın ölümsüz mısralarında can bulan şu hitabın; günümüzdeki muhatabı tartışmasız Tunç Soyer zihniyetidir:
    “Kutsal konuları inananlara bırak;
    Onlar senin maskaran değil.
    Memleket îmânı,
    Senin yaygaran değil.
    (…) Dinlemesini bilen anlar sözümden;
    Çıldıran değil, saldıran değil, kuduran değil!
    Temiz eller kurmuştur bu memleketi,
    Senin zembereğini kuran değil.
    Ağzına alma Atatürk'ü!
    Atatürk, senin gargaran değil!”
      “MASKE” faciasına ortak olanlar bilmelidir ki;
    Atatürk karanlık zihinlerin sığınağı değil, aydınlık yarınları şekillendiren fikirlerin membaıdır.
    Türk Bayrağı; gizli gündemlerin içinde kaybolmuş kirli hesap sahiplerini gizleyecek maskelere değil, hürriyet gönderinin en tepesine layıktır.
    Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi: "Bayrak İzmir’den doğrulmuş, İzmir’de destan yazmış, Ege’nin semalarında parlamıştır."
    Değerli Basın Mensupları;
    Dünden bu yana aziz milletimizin haklı tepkisiyle karşılaşan bu menfur hadise; umarım ki müsebbiplerini derin bir muhasebeye yöneltir.  Aksi takdirde milletimizin keseceği reçetenin son derece acı olacağını da hatırlatmak isterim.
    Türk milleti değerlerine sahip çıkacak ferasete, değerlerini itibarsızlaştırma heveslisi olan çevrelere cevap verecek cesarete ve haddi aşanlara haddini bildirecek kudrete; dün olduğu gibi, bugün de sahiptir.
    Bu duygu ve düşüncelerle; siz kıymetli basın mensuplarını selamlarım. Aziz milletimize hürmet ve muhabbetlerimi sunarım.
    Dünden bu yana aziz milletimizin haklı tepkisiyle karşılaşan bu menfur hadise; umarım ki müsebbiplerini derin bir muhasebeye yöneltir.  Aksi takdirde milletimizin keseceği reçetenin son derece acı olacağını da hatırlatmak isterim.
    Türk milleti değerlerine sahip çıkacak ferasete, değerlerini itibarsızlaştırma heveslisi olan çevrelere cevap verecek cesarete ve haddi aşanlara haddini bildirecek kudrete; dün olduğu gibi, bugün de sahiptir.
    Bu duygu ve düşüncelerle; siz kıymetli basın mensuplarını selamlarım. Aziz milletimize hürmet ve muhabbetlerimi sunarım."

    TARTIŞMAYA GENÇ BAŞKANLAR DA KATILDI
    Maske tartışmasına il gençlik kolları başkanları da katıldı. CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan, üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk imzası bulunan maskeyle fotoğrafını, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinde yürüyen, emanetlerinin bekçileriyiz. Her şartta ve her koşulda Bayrağımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü taşımaktan onur duyarız.Teşekkürler İzmir Büyükşehir Belediyesi… Teşekkürler Tunç Soyer” notuyla paylaştı.
    Sosyal medya hesabından Uyan’ın maskeli fotoğrafını paylaşan AK Parti İl Gençlik Kolu Başkanı Eyüp Kadir İnan ise  “Duyduğum esaslı bir diyalog...Rocky maçlarında ‘’ABD’’ Bayraklı şortunu giyer... Filmi izleyen küçüğümüz sorar...  Bizde neden Türk Bayraklı  şort yapmıyorlar? Ve yanıt gelir: Bizde BAYRAK çöpe atılmaz!” ifadelerini kullandı.
     
    Yorum Ekle

    YORUMLAR

    • 0 Yorum