Seyrek Anaokulu Coşkulu Törenle Hizmete Açıldı
Menemen Belediyesi tarafından hayata geçirilen Seyrek Anaokulu, düzenlenen törenle hizmete girdi. 4 sınıf ve 100 öğrenci kapasiteli modern anaokulunun açılışında konuşan Başkan Aydın Pehlivan, 'Eğitim Menemen'de kırmızı çizgimizdir' dedi.
Eğitime yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Menemen Belediyesi, Seyrek Anaokulu’nu düzenlenen coşkulu bir törenle hizmete açtı. Modern donanımı ve çocukların tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek yapısıyla dikkat çeken anaokulu, Menemen Belediyesi’nin eğitim alanındaki vizyonunun son örneği oldu.
Açılış törenine; AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rasim Akpınar, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri, gaziler, vatandaşlar ve anaokulunda eğitim gören minik öğrenciler katıldı.
Miniklerden zeybek gösterisi
Tören, Ulukent Anaokulu öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okuması ve ardından sergiledikleri zeybek gösterisiyle başladı. Miniklerin performansı katılımcılardan büyük alkış aldı.
“Eğitim Menemen’in kırmızı çizgisidir”
Açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, eğitimin kendileri için temel öncelik olduğunu vurguladı. Göreve geldikten sonra açtığı ilk tesisin Ulukent Anaokulu olduğunu hatırlatan Pehlivan, şu ifadeleri kullandı:
“Eğitim dendiği zaman Menemen’de akan sular durur. Menemen Belediyesi’nin kapıları çocuklarımız ve gençlerimiz için sonuna kadar açıktır. Çünkü eğitim; Menemen’in gelişmesi, İzmir’in güçlenmesi ve ülkemizin yarınlara umutla bakması demektir. Evlatlarımızı yalnızca akademik değil, hayatın her alanında desteklemeyi sürdürüyoruz. Tamamı ücretsiz olan spor ve kültür-sanat kurslarımızda branş sayısını 33’e çıkardık. Menemen’i her alanda ileri taşımak gibi çok net bir hedefimiz var.”
“Eğitime yapılan her katkı geleceğe yatırımdır”
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı da konuşmasında eğitime verilen desteğin önemine dikkat çekerek, Menemen Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli hizmetler ürettiğini ifade etti. Bursalı, Başkan Aydın Pehlivan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, açılışın hayırlı olmasını diledi.
Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz ise okul öncesi eğitimin çocukların bilişsel gelişimindeki kritik rolüne vurgu yaptı. Yılmaz, “Eğitim için yapılan her tesis, toplumun geleceğine atılmış önemli bir adımdır. Bu anaokulunun geleceğe katkı sunan nesiller yetiştireceğine inanıyorum” dedi.
Modern ve donanımlı anaokulu
Menemen Belediyesi tarafından hizmete açılan Seyrek Anaokulu, bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. Dört sınıflı ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulunda revir, hemşire ve rehber öğretmen bulunuyor. Milli Eğitim müfredatının esas alındığı okulda, ekolojik tarım başta olmak üzere toplam 11 branşta eğitim verilecek. Anaokulunda ayrıca oyun alanları, modern mutfak ve alanında uzman aşçılar da yer alıyor.