Menderes'te başkan adayı ya Ekicioğlu ya Özkan!

Yarın yapılacak başkanvekilliği seçimi öncesi CHP İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, il yöneticileri ve Meclis üyeleriyle kahvaltılı toplantı yaptı. Fatma Ekicioğlu ve Erkan Özkan isimleri başkanvekilliği için öne çıkarken, 15 üyeden 10'unun Erkan Özkan'ın adını telaffuz ettiği öğrenildi.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından başkanvekilinin kim olacağı belirsizliğini koruyor. Mustafa Kayalar ve Ertan Güleç, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yapılan bir dizi toplantıda Meclis üyeleri Fatma Ekicioğlu ve Erkan Özkan isimleri ön plana çıkmıştı. Ancak CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in düzenlediği dünkü kahvaltılı toplantıdan sonra Erkan Özkan isminin ağırlık kazandığı öğrenildi.

Aday çıkaracak AK Parti, CHP'nin hamlesini beklerken CHP içerisinde ise kavga büyük. İlçe Başkanlığı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akın'ı isterken, görevden alınan Kayalar ise diğer Başkan Yardımcısı Erkan Özkan'ın aday gösterilmesini istiyor. Öte yandan belediyede Başkan Kayalar'a muhalifliğiyle bilinen Fatma Ekicioğlu da CHP'nin adayı olmak için bastırıyor. Ekicioğlu'nun genel merkezde destek bulmaya çalıştığı kaydediliyor.

ERKAN ÖZKAN, KAYALAR'IN İSTEDİĞİ İSİM
Geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasında, Kayalar ve Güleç'in devre dışı kalmasıyla elde kalan 15 meclis üyesinden 10'unun, Erkan Özkan - Fatma Ekicioğlu ikilisinden birinin adını söylediği öne sürüldü. O kişinin de, Kayalar'ın desteklediği Erkan Özkan olduğu görüşü ağır basıyor. İl Başkanı Deniz Yücel, Milletvekilleri Murat Bakan, Tacetin Bayır, Kani Beko ve Kamil Okyay Sındır ile Meclis üyeleri Özkan Tice ile İpek Onbaşıoğlu'nun katıldığı kahvaltılı toplantıda 15 Meclis üyesinin tamamının yer aldığı öğrenildi. Kulislerden sızan bilgilere göre, Kayalar'ın ağzına bakan, onun direktiflerine harfiyen uyan 10 meclis üyesinin olduğu, dolayısıyla Erkan Özkan isminin öne çıktığı konuşuluyor. İlçe Başkanı Ahmet İşler'in, başkanvekili adayı olarak açıkladığı Başkan Yardımcısı Mustafa Akın'ın yanı sıra Bülent Taşkıran ve Erdoğan Yalçın'ın da Erkan Özkan karşıtı oldukları biliniyor. Hatta Amine Çiçek'in, temayül yoklamasında kendisinden isim istendiğinde, "Ben isim veremem. Başkanım Mustafa Kayalar kimi isterse, kimi önerirse, ben onu desteklerim" dediği de iddialar arasında.



OTURUMDAN YARIM SAAT ÖNCE İSİM AÇIKLANACAK
Meclis üyeleriyle peş peşe yapılan toplantıların üçüncüsünde adayın adının hiç konuşulmadığı, yarın saat 14.00'te başlayacak seçimden yarım saat önce açıklanacağı öğrenildi. Öte yandan iki meclis üyesinin davranışlarının rahatsız edici olduğu, tüm meclis üyelerinin yakın markaja alındığı da ifade ediliyor.

SEYİT TORUN, SEÇİM İÇİN BUGÜN İZMİR'E GELİYOR
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Seyit Torun'un bugün akşamüzeri İzmir'e geleceği, yarınki seçimden önce İl Başkanı Deniz Yücel ve Milletvekilleri ile toplantı yapacağı, toplantıya meclis üyelerinin çağrılmayacağı öğrenildi. Bu toplantıda başkanvekili olacak ismin netleştirileceği ve seçimden yarım saat önce meclis üyelerine duyurulacağı bildirildi.



İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINACAK İDDİASI
Bu arada Menderes'te CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler'in, seçimden sonra görevden alınacağı konuşulmaya başlandı. Başkan Yardımcısı Mustafa Akın'ın başkanvekili olacağı görüşünü ısrarla söylemesinden duyulan rahatsızlığın Genel Merkez'e iletildiği, seçimden sonra İşler'in görevden ayrılacağı ya da görevden alınacağı öne sürüldü.
Bilindiği gibi Menderes Belediye Meclisi, yarın (18 Temmuz pazartesi) saat 14.00'te başlayacak oturumda, Mustafa Kayalar'ın makamına oturacak başkanvekilini seçecek.