İzmir Emniyet Müdürlüğü boşaltılıyor

İzmir depreminin ardından boşaltılması kararı alınan Konak Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Valiliği'nin ardından aynı yerdeki İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün de tahliye edileceği öğrenildi.

118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Kasım'daki İzmir depreminin yarattığı yıkım, kamu binalarının deprem standartlarına uygunluğunu da tekrar gündeme getirdi. Depremde, İzmir Büyükşehir Belediyesi binası ile İzmir Valiliği binasının duvarlarında da hasar oluşmuştu.
Raporların ardından, Konak Meydanı'ndaki bu binalardan önce Büyükşehir Belediye binası, sonra da İzmir Valiliği'nin geçici binası boşaltıldı. Belediyenin bazı birimleri Kültürpark'taki hollerde hizmet verirken valilik makamı da Atatürk Kültür Merkezi'ne taşındı. Valilik birimleri, tarihi bina yapılana kadar bura hizmetlere devam edecek.
Bu gelişmelerin ardından flaş bir karar daha alındı. Valiliğin hemen yanında bulunan İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün merkez binası için de boşaltılmaı kararı verildi. Hasarlar bulunan bu binaların güçlendirileceği öğrenildi.