İzmir'de avukatların korona şoku

İzmir Adliye Sarayı'nda asliye ceza, asliye hukuk, ticaret ve icra mahkemeleriyle Çeşme ve Menemen adliyelerinin çalışanların korona olması nedeniyle karantinaya alınması üzerine avukatlar talepte bulundu.

Bahri Karataş (KHA) 

İzmir hukuk camiasına mensup hakim, savcı, adliye çalışanları ve 11 bin avukatginlik yaşıyor. İzmir Barosu üyesi Avukat Özlem Karadeniz öncülüğünde başlatılan "Avukatlara aşı" kampanyası büyük ses getirdi.

Avukat Karadeniz'in Instagram hesabından yaptığı paylaşıma Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ses verdi. Kendi hesabından paylaşım yapan Feyzioğlu, "Değerli meslektaşlarımız.. Avukatların Covid -19 aşısı olması konusunda Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı nezdinde Başkanlığımızca yazılı ve sözlü tüm girişimlerde bulunulmuştur. Takibi yapılmaktadır" dedi. 



Adalete hizmet eden avukatlar zor koşullarda görev yaptıklarını, Türkiye genelinde biran önce aşı yapılmasını istediklerini dile getiren Avukat Özlem Karadeniz, "İzmir'de adliye binaları bir birine çok uzak. Bayraklı Adliye Sarayı’nda bazı mahkemeler Covid nedeniyle hizmet vermemekte ve karantinaya alınmış durumda. Bizler çok zor koşullarda görev yapıyoruz. Karşıyaka Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemeleri Çiğli ilçesinde, eski bir işhanından olan binada bulunuyor. Fiziki şartlar çok kötü. Daracık koridorları var. İki avukat karşı karşıya gelince zor geçiyor. Burada çok zor şartlarda görev yapıyoruz. Covid -19 bulaşıcı. Çalışanlar,avukatlar ve vatandaşları burada nasıl görev yapabilir. Vaka sayıları günden güne artıyor. Adalete hizmet veren herkese biran önce aşı yapılmalı. Daha geçen hafta bir hakim Covid'ten yaşamını yitirdi. Yetkililere sesleniyoruz. Bize biran önce aşı yapılsın" dedi.



İzmir, Çeşme ve Menemen adliyelerinde karantina

İzmir Adalet Sarayı’nda koronavirüs vakaları arttı. İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, İzmir 5. Asliye Hukuk Mahkemesi ve İzmir 17. Asliye Hukuk Mahkemesi ve İzmir 20. Asliye Ceza Mahkemesi, İzmir 22. Asliye Ceza Mahkemesi, İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesi ve İzmir 43. Asliye Ceza Mahkemesi, personelinde koronavirüs vakasına rastlanması nedeniyle karantinaya alınmıştı.
Yine İzmir adliyesinde ticaret mahkemesi, icra dairesi; Çeşme adliyesi, Menemen adlilyesi de karantina listesine eklendi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Kemal Oruç da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

izmir adliye covid korona avukat duruşma iptal karantina çeşme menemen