En düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik kabine toplantısı sonrası memur ve emeklilere verilecek ek zam oranına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Hiçbir emekli 2,500 liranın altında maaş almayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantısı sonrası memur ve emeklilere verilecek ek zam oranı, ekonomide alınan önlemlerin piyasaya yansıması, fahiş fiyat artışlarına karşı atılabilecek yeni adımlar, döviz kurunda yaşanan oynaklık, koronavirüs pandemisi ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yeni düzenlemeyle hiçbir emeklinin 2500 lira altında maaş almayacağını açıkladı. Erdoğan açıklamasında, “Hiçbir emekli 2.500 TL’nin altında maaş almayacak. Aylık geliri 1.500’den başlayan emekli maaşlarını 2.500 TL yapıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan memura toplam zammın da yüzde 30,5 olduğunu söyledi. 

Böylelikle TÜİK enflasyonu yüzde 36 iken memur maaşı zammı toplamda yüzde 30,5 oldu. Asgari ücretin 4 bin 250 olduğu Türkiye’de en düşük emekli maaşı da 2 bin 500 olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur zamlarını yüzde 30,5'e çekerken emeklilere yönelik ek bir zam açıklamadı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

KOSGEP DESTEKLERİNDE KAPSAM GENİŞLETİLİYOR

KOSGEP destekleriyle ilgili bir müjdemizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Nisan'da hızlı bir destek programı başlatmıştık. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi veya üniversite öğrencimizi istihdam eden şirketlere 100 bin lira destek sağlayacağız. Amacımız bu programla 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite öğrencimizi istihdama dahil etmektir.

Türkiye, 2021 yılında ekonomide yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari odaklı bir büyüme yaşadı. Biz %1,8 büyüme ile kapatmıştık. Küresel ticaretin yeniden hareketlenmeye başladığı 2021'de büyümede çift haneli rakamları yakalayacağımıza inanıyorum. Salgın döneminde G20 içinde en hızlı toparlanan ve büyüyen ülkelerin başında geliyoruz. Türkiye'nin sergilediği bu performans bizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaştırıyor.