'Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov' panelde konuşuldu

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Anadolu Mektebi Yazar Okumaları' kapsamında, 'Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov' il paneli etkinliği düzenledi. Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programın, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı bünyesinde yürütüldüğü bildirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları, 'Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov' il paneline, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Panelde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında yapılan çalışmaların ve paylaşımların, zengin kültürümüzden gelen mirası aktarmada önemli rol oynuyor. Cengiz Aytmatov, eserlerindeki özgünlüğü ve geçmişten beslenip geleceğe seslenen üslubuyla, tüm dünyaya adından söz ettiren bir yazar dedi.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ise, Türk dünyasının önemli yazarlarından Aytmatov'un Orta Asya ve Kırgız kültürünün sesini tüm dünyaya duyurduğunu belirtti.Öğrencilerin panel konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi Türk Dünyası ve Edebiyatı Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ferah Türker bir değerlendirme konuşması yaptı. Türker, Cengiz Aytmatov'un hayatından, eserlerinden kesitler vererek edebiyat dünyasındaki önemine dikkat çekti. Program, şef Şavk Eryürek yönetimindeki Kültür Bakanlığı İzmir Dans ve Müzik Topluluğu'nun Kırgız ve Orta Asya şarkılarının icrası ve Kırgız Halk Dansları Gösterisi ile devam etti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, program sonunda şef Şavk Eryürek'e çiçek takdim etti.




 

 


ozkırın bilgesi cengiz aytmatov panelde konuşuldu