Başkan Pehlivan: "Menemen güçlü kadınların şehridir"
Menemen'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, binden fazla kadının katıldığı iftar programıyla kutlandı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, kadınların toplumdaki gücüne vurgu yaptı.
Aydın Pehlivan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında kadınlarla bir araya geldi. Binden fazla kadının katıldığı programda birlik, dayanışma ve kadın emeği vurgusu öne çıktı.
İftar programına Başkan Pehlivan’ın yanı sıra Ceyda Bölünmez Çankırı, Gerçek Tekin, Emel Dalkıran, Hakkı Durmaz ve Barbaros Çalışçı ile birlikte Menemen’in farklı mahallelerinden kadınlar katıldı. Tasavvuf dinletisi ve semah gösterisiyle başlayan programda katılımcılar birlikte ilahiler söyledi.
Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Pehlivan, kadınların toplumdaki önemine dikkat çekerek “Kadın; sevgidir, şefkattir, emektir ve hayatın kendisidir. Bir toplumun gücü kadınlarının gücü kadardır. Kadın güçlü olursa aile güçlü olur, toplum güçlü olur, Menemen güçlü olur, İzmir güçlü olur, Türkiye güçlü olur. Menemen güçlü kadınların şehridir.” dedi.
Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği haklara da değinen Pehlivan, Türk kadınının birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu hatırlattı.
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gerçek Tekin ise konuşmasında Ramazan ayının birlik ve paylaşma ruhuna dikkat çekerek kadınların toplumdaki rolünün önemine vurgu yaptı. Tekin, kadınların sadece evlat yetiştiren anneler değil, aynı zamanda toplumun geleceğini şekillendiren kahramanlar olduğunu ifade etti.
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran da konuşmasında kadınların emeği, fedakârlığı ve cesaretiyle toplumun her alanında önemli görevler üstlendiğini belirtti.
Programda konuşan İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise siyasetin ve devlet yönetiminin temelinde insan, aile ve kadının yer aldığını vurguladı. Çankırı, Menemen’de gerçekleştirilen belediyecilik çalışmalarının ilçeye önemli katkılar sağladığını ifade ederek Menemen’in İzmir için örnek bir yönetim modeli ortaya koyduğunu söyledi.
İftar programı konuşmaların ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Programın ardından Başkan Pehlivan ve Milletvekili Çankırı çeşitli ziyaretlerde bulundu. Belen Köyü Muhtarı Birol Oğuz’a taziye ziyaretinde bulunan ikili daha sonra Eski Belen Kahve işletmesini ziyaret etti. Asarlık ve Gaybi mahallelerinde gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda AK Parti Gençlik Kolları tarafından kurulan çadırda gençlerle bir araya gelen Pehlivan ve Çankırı, gençlerle sohbet edip langırt oynadı. Program sahur buluşmasının ardından sona erdi.