Başdaş: Konak Belediyesi Yeni Yılda Esnafa Çökecek

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi'nin yeni tarifelerle esnafa yüzde 500'den yüzde 1600'e varan zamlar uygulayacağını belirterek, 'Esnafı zor bir yıl bekliyor' dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi’nin yeni yılda uygulamaya koyacağı tarifelere sert tepki gösterdi. CHP’li Konak Belediyesi’nin esnafa yönelik ciddi oranlarda zam yaptığını söyleyen Başdaş, bu artışların yüzde 500’den yüzde 1600’e kadar ulaştığını ifade etti.

Başdaş, “Her fırsatta halkçı belediye olduğunu söyleyen Konak Belediyesi, esnafın sırtına yeni yükler bindirmeye devam ediyor. Lokanta, kafeterya, berber gibi birçok esnafın ödediği tarifeler 23 bin TL’den 210 bin TL’ye yükseliyor. Bu rakamlar yaklaşık yüzde 800’lük bir zamma işaret ediyor. Sandviç satıcısı ve büfe gibi işletmelerde ise 15 bin TL olan ücretler 98 bin TL’ye çıkıyor. Bu da yüzde 500’ü aşan bir artış demek” diye konuştu.

Bazı kalemlerde zam oranlarının çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Başdaş, motorlu kara taşıt ticareti için alınan ücretin 42 bin TL’den 700 bin TL’ye çıkarıldığını, bunun neredeyse yüzde 1600’lük bir artış anlamına geldiğini söyledi. Tanıtım ve teşhir stantlarında ise 350 TL olan ücretin 6 bin TL’ye yükseltildiğini belirten Başdaş, “Adeta esnafa ortak olan, esnafın kazancına göz diken bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu şartlar altında Konak esnafını zor bir yıl bekliyor” dedi.

Konak Belediyesi’nin mali durumuna da değinen Başdaş, son iki yılda ilçeye kayda değer bir hizmet yapılmadığını savundu. Belediyenin borcunun 300 milyon TL’den 2 milyar TL’ye çıktığını ifade eden Başdaş, “Son aylarda işçilerin alacakları da ödenemiyor. Görünen o ki belediye yönetimi içine girdiği bataktan esnafa çökerek çıkmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu’nun asgari ücret protestosuna katılmasını da eleştiren Başdaş, “Kendi işçisine vaat ettiği ücreti ödeyemeyen, ilçeye hizmet üretmeyen bir yönetimin asgari ücret üzerinden protesto yapması topu taca atmaktan başka bir şey değildir. Önce Konak’ı bu hale getirmenin hesabını versinler” diye konuştu.

Başdaş, yeni yılda da Konak esnafının sorunlarını yakından takip edeceklerini ve yerel yönetimin uygulamalarını kamuoyuna anlatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.