AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'hızlı tren'le yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2023 yılı yatırım raporunda Halkapınar-Otogar Metro hattı için 3 bin TL'lik sembolik ödenek ayırmasının yankıları sürüyor. Başkan Soyer'in yatırım karşılaştırması ve anket paylaşımıyla yaptığı "3 bin TL, şaka değil" çıkışına AK Partili Kaya'dan yanıt geldi. Kaya, "Yine mumun yatsıya kadar yanmadı! İzmir-Ankara hızlı trenine 13 milyar ayrıldı" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2023 yılı yatırım raporunda Halkapınar-Otogar Metro hattı için 3 bin TL’lik sembolik ödenek ayırmasının yankıları sürüyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı ironik paylaşımla 15 yıldır kent gündeminde yer alan hattın yapımının bakanlık tarafından 'bir başka bahar'a ertelenmiş olmasına ve ayrılan sembolik bütçeye anket çıkışıyla tepki göstermişti. 

Soyer, "Hükümetin İzmir yatırım programında Halkapınar-Otogar metrosu için 2023'te ayırdığı miktar geçen yılki gibi yine 3 Bin TL, şaka değil" mesajını verdiği ve 1,45 milyon, 501 milyon, 250 milyon ve 3 bin TL seçenekleriyle bir anket yaptığı paylaşımında 2023'te İzmir'deki raylı sistem yatırımlarının karşılaştırmasını da yapmıştı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan Soyer'in paylaşımına yanıt geldi. Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:
CHP'li Soyer, raylı sisteme bütçe ayırmadığımızı iddia etmiş. Kokuttuğun şehri, delik deşik yolları, eziyet haline getirdiğin trafiği, her yağmurda oluşan su baskınlarını yalanlarınla örtemezsin! Yine mumun yatsıya kadar yanmadı! İzmir-Ankara hızlı trenine 13 milyar ayrıldı.