• Reklam

Altay, yine bir 14 Mayıs'ta, bir kahramanını kaybetti

Altay’ın eski başkanlarından Hulki Cura’nın oğlu olan Prof. Dr. Orhan Cura’nın doğuştan siyah-beyaz aşığı olduğunu vurgulayan Zorlu, “O Altay’a çok şey kazandırdı ama, hiç ön plana çıkmadı” dedi. Cura’nın vefat ettiği 14 Mayıs’a dikkat çeken Zorlu, “Altay, babam Mazhar Zorlu’yu da 16 yıl önce aynı gün kaybetmişti. 14 Mayıs Altay’ın kara günü oldu” diye konuştu. 

Altay, yine bir 14 Mayıs'ta, bir kahramanını kaybetti
17 Mayıs 2020 - 14:01
Altay camiası geçtiğimiz 14 Mayıs’ta unutulmaz başkanı Mazhar Zorlu’yu, 16. Ölüm yıldönümünde anarken, bir acı haberle daha sarsıldı. Siyah-beyazlı kulübe unutulmaz hizmetlerde bulunan Profesör Doktor Orhan Cura, aynı gün vefat etmişti. Altay Kulübü’nün duayen yöneticilerinden Kemal Zorlu, babası merhum Mazhar Zorlu’nun çok yakın arkadaşı olan, büyük Altaylı Orhan Cura’yı anlatırken, “O kulübümüzün görünmez kahramanıydı. Altay büyük bir değerini daha kaybetti” dedi.



DOĞUŞTAN ALTAYLIYDI
Prof.Dr. Orhan Cura’nın, kendisi gibi doktor olan Altay’ın eski başkanlarından Hulki Cura’nın oğlu olduğunu  hatırlatan Zorlu, “Orhan abi, doğduğunda babası 7 yıllık Altay başkanıymış. Yani o doğuştan siyah-beyaz aşığıydı.  91 yıllık yaşamında o aşkından hiç vazgeçmedi. Kulübe çok büyük değerler kattı, çok şeyler kazandırdı ama hiç ön plana çıkmadı” dedi.



MUSTAFA DENİZLİ’Yİ O KAZANDIRDI
Orhan Cura’nın Altay’a her zaman gönülden hizmet ettiğini ifade eden Kemal Zorlu, “Yıllarca sporcularımızın sağlığıyla ilgilelndi.  Yaşamının her döneminde Altay’a birşeyler kazandırmak için çalıştı. Örneğin Mustafa Denizli’yi Altay’a kazandıran Orhan Cura’dır. Çeşme’de sokak arasında keşfettiği Mustafa Denizli’yi ısrarla Altay’a kazandırmak için mücadele etmiş ve öyle bir yıldızı sadece kulübümüze değil Türk Futbolu’na armağan etmiştir.” diye konuştu.

MESLEĞİNDE DE ÇOK BAŞARILIYDI
Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı’nı 5. Klinik olarak Ege Üniversitesi’nde kuran ve yıllarca başkanlığını yapan Prof. Dr.Orhan Cura’nın mesleğinde araştırmacı ve çok yetenekli bir doktor olduğunu ifade eden Zorlu, “Ben bunu birebir yaşadım. Prof. Dr.Orhan Cura, babam Mazhar Zorlu’nun kulağından yaşadığı ve o dönemde Türkiye’de tanımı bile olmayan bir rahatsızlığı, Fransa’da katıldığı bir sempozyumda edindiği bilgilerle çözdü, başarıyla tedavi etti. Koyduğu teşhis ve uyguladığı tedavi, belkide Türkiye’de tekdi. Ayrıca sosyal bir insan olan Cura, başarılı bir denizciydi. Balıkçılık merakı ve bu konudaki birikimlerini, 73 yaşındayken kitaba döktüştü” ifadesini kullandı.



14 MAYIS HÜZÜN GÜNÜMÜZ
Orhan Cura’nın, diğer bir büyük Altaylı Mazhar Zorlu ile aynı gün vefat ettiğine dikkat çeken Kemal Zorlu, “Babamı 16. Ölüm yıldönümünde anarken, Orhan abinin vefat haberiyle sarsıldık. İki büyük Altaylıyı aynı gün kaybettik. Bundan böyle 14 Mayıs Altay’ın hüzün günü olacak” dedi. 
Altay kulübüne kuruluşunun 105. Yılında armağan ettiği belgeselde Orhan Cura’ya geniş yer verildiğini hatırlatan Zorlu, “Orhan abi gibi büyük bir Altaylının, Altay’ın tarihine ışık tutacak bir belgeselde yer aldıktan sonra ebediyete göçmesi bize teselli oldu. Gelecek kuşaklar bu sayede Profesör Doktor Orhan Cura’nın Altay Kulübü için ne kadar önemli bir insan olduğunun farkına varacak” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum