• Reklam

Akyaka, yasak sonrasına hazırlanıyor

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka tatil beldesindeki işletmeciler, koronavirüs salgını nedeniyle getirilen bazı yasakların 1 Haziran’dan sonra kaldırılması kararı nedeniyle normale dönüş için hummalı bir hazırlığa girdi.

Akyaka, yasak sonrasına hazırlanıyor
29 Mayıs 2020 - 21:23
TUNCAY DAĞLI / MUĞLA
Ören yerleri ve plajların, gerekli önlemler alınarak Pazartesi gününden itibaren halkın kullanımına açılacağının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasından sonra, tatilcilere yönelik hazırlıklar da hız kazandı. Ancak her ne kadar normale dönüş çalışmaları yapılsa da, salgının yeniden artabileceği endişesi, insanları tedirgin edip, ihtiyatlı davranmalarına yol açıyor.
Yaz aylarında binlerce tatilcinin akın ettiği Akyaka’da bulunan otel, pansiyon, apart otel, kafe, restoran, gezinti tekneleri ve benzeri eğlence ve dinlenme yerlerini işleten esnaf da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra tatil sezonu hazırlığını yoğunlaştırdı. Bugünlerde hava sıcaklığının düşük olması ve önümüzdeki günlerin de yağmurlu geçecek olması nedeniyle, beldede konut sahibi olanlar ile günübirlik
tatilcilerin yöreye gelmesinin zaman alacağı belirtiliyor.
Bu arada 0-18 yaş grubu ile 65 yaş üzerindekiler için sokağa çıkma yasağının halen uygulamada olması da, büyük şehirlerden tatil yörelerine gidecekler için engel olarak görülüyor. Vatandaşlar ileriki günlerde bu konuda da yeni kararların alınmasını bekliyor.
Öte yandan Akyaka gibi, yaz aylarında tatilci sayısının çok fazla artış kaydettiği yerlerdeki eğlence mekanları ile plaj ve dinlenme alanlarının kullanımında yoğunluk yaşanmaması için duruma göre, önlem amaçlı bölgeye giriş yapacak araç ve insan sayısında kısıtlama getirilebileceği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum